Vacić i dalje bez optužnice u Bujanovcu, policija i Tužilaštvo prebacuju odgovornost

Izvor: JužneVesti.com, 06.Nov.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vacić i dalje bez optužnice u Bujanovcu, policija i Tužilaštvo prebacuju odgovornost

Ni 20 dana od kako je lider Srpske desnice Miša Vacić na osnivanju odbora te stranke u Bujanovcu pretio predstavnicima Srba u lokalnim institucijama, a Tužilaštvo naložilo bujanovačkoj policiji da ispita okolnosti i njegove izjave, promena u predmetu Vacić još nema. Optužnica nije podignuta, a u policiji kažu da je izveštaj napravljen i dostavljen Tužilaštvu početkom nedelje. U Tužilaštvu tvrde da im ništa nije stiglo.

Vacić je 23. oktobra političare koji učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u lokalnoj vlasti nazvao navodnim Srbima, poručivši da će njihova mesta zauzeti predstavnici Srpske desnice, zbog čega je Odeljenje vranjskog Osnovnog Tužilaštva u Bujanovcu, kako je tada potvrđeno Južnim vestima iz Tužilaštva, naložilo bujanovačkoj policiji da ispita okolnosti i izjave Miše Vacića, dok se iz policije tada niko nije oglasio. Sada su, kažu, poslali izveštaj.

Pripadnici policijske stanice u Bujanovcu, po nalogu Tužilaštva za prikupljanje potrebnih obaveštenja, preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i 4. novembra dostavili izveštaj Osnovnom javnom Tužilaštvu u Vranju, odeljenje u Bujanovcu - kažu u policiji.

Istog dana, Južnim vestima je iz Tužilaštva rečeno da još nije dostavljen izveštaj policije po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a ni dva dana kasnije, potvrđuju, promena nema.

Još uvek nije dostavljen izveštaj policije - kažu iz Tužilaštva.

Podsetimo, retoriku lidera Srpske desnice osudili su i iz Koordinacionog tela za jug Srbije, navodeći da je u njegovom govoru bilo elemenata kršenja ljudskih prava i slobode, a osuda je došla i od brojnih političkih stranaka im pojedinaca.

Sa druge strane, Miša Vacić je odluku Osnovnog Tužilaštva u Vranju da pokrene postupak protiv njega nazvao “kretenskom”, nazvavši to političkim pritiskom na njega i srpski narod u Bujanovcu, ali i u Srbiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.