Uspešan vikend za srpskoligaše sa juga Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešan vikend za srpskoligaše sa juga Srbije

Sem dva duela koja su odigrali klubovi sa juga jedni protiv drugih - Radan iz Lebana protiv Sinđelića, u kome su slavile Nišlije i Pukovca i Moravca, gde je pobedio tim iz Mrštana, svi predstavnici juga trijumfovali su u 9. kolu Srpske lige istok. Među njima je i Zaplanjac, koji je stao na put dosadašnjoj nepobedivosti lidera tabele Temnića.

Duel do tada jedina dva neporažena tima u Srpskoj ligi istok, odigran u Gadžinom Hanu, završen >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je sa 2:1 u korist domaćina. Zaplanjac je poveo u samoj završnici prvog poluvremena, ali se u drugom poluvremenu Temnić razgoropadio. Ipak, golman domaćina nije posustajao i jedini gol primio je iz penala, ali je Marko Radosavljević u 85. minutu pogodio i doneo novu, 6. po redu pobedu svom timu.

Najubedljiviji u ovom kolu bio je niški Sinđelić u Lebanu, pošto je trijumfovao sa 5:0 (4:0) i tako prekinuo niz od četiri meča bez pobede. Seriju od tri poraza prekinula je ovog vikenda i leskovačka Dubočica, koja je na svom terenu savladala Dunav iz Prahova sa 3:0. Sva tri gola domaćin je postigao u drugom poluvremenu, pošto je u prvom viđena ujednačena borba.

Još jedan poraz, peti u nizu, pretrpeo je Pukovac, koga je sa 2:0 kod kuće savladao Moravac iz Mrštana. Gosti su sa po jednim pogotkom u oba poluvremena rutinski trijumfovali, mada su i domaći fudbaleri imali svojih šansi.

Sigurna je bila i Budućnost, koja je sa 3:0 u Popovcu savladala paraćinski Borac, a istim rezultatom trijumfovao je i Radnički iz Pirota u Paraćinu, protiv Jedinstva.

Na svom terenu, sa 2:0, slavila su preostala dva predstavnika juga Srbije - Car Konstantin i Jedinstvo iz Bošnjaca. U Nišu je "pala" ekipa Tabane iz Jagodine, dok je u mestu nadomak Lebana "kratkih rukava" ostao Trstenik.

Trijumfom u 9. kolu Zaplanjac je smanjio zaostatak za ekipom iz Varvarina na samo jedan bod. Od treće do sedme pozicije na tabeli Srpske lige istok naređali su se južnjaci: Radnički, Car Konstantin, Moravac, Jedinstvo i Budućnost. U dnu tabele, sa po svega 4 boda, nalaze se Pukovac i Radan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.