Umesto paketa za novorođenu bebu Grad Niš od avgusta daje 11.000 dinara

Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2021, 19:45

Umesto paketa za novorođenu bebu Grad Niš od avgusta daje 11.000 dinara

Da će umesto paketa za novorođene bebe, Grad Niš davati roditeljima novac, usvojeno je na 55. sednici Gradskog veća. U obrazloženju odluke piše da će jednokratna novčana pomoć biti 11.000 dinara, a da će se to primenjivati od 1. avgusta 2021. godine.

Pre oko skoro mesec i po dana zamenica gradonačelnice Dušica Davidović najavila je da će pakete zameniti novac, a kao glavni razlog navela je želju roditelja. Međutim, oni će dobiti hiljadu dinara manje nego što je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ranije najavljeno.

Članovima 1.,3.,4.,5. i 6. Odluke o izmenama odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji Grada Niša, umesto prava na pomoć za opremu za novorođenče, uvodi se pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče u iznosu od 11.000,00 dinara, što je jednako iznosu koji je Grad izdvajao za svaki pojedinačni vaučer. Jednokratna novčana pomoć za novorođenče je gledano sa strane roditelja celishodnije, racionalnije i poželjnije rešenje - piše u obrazloženju Veća.

Pravo na novčanu pomoć imaće majka za svoje novorođenče, ukoliko ona ili otac deteta imaju prebivalište u Nišu najmanje 6 meseci pre rođenja deteta.

Da dete ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Niša i da se lice koje ostvaruje ovo pravo neposredno brine o njemu - dodaju.

Iako je Gradsko veće dalo "zeleno svetlo" za novčanu pomoć, ovu odluku konačno moraju da odobre odbornici na sednici Skupštine Grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.