Uklonimo barijere za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uklonimo barijere" za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom

Novoosnovani sajt "Uklonimo barijere" bavi se osobama sa invaliditetom kroz informisanje javnosti o problemima sa kojima se susreću, analitičkim obradama tema, intervjuima, blogom, multimedijalnim sadržajima, kao i servisom za prijavljivanje problema, a predstavljen je u Gradskoj kući na Savetu za rad i pomoć osobama sa invaliditetom.

Na servis “Prijavi problem” uredništvo sajta je posebno ponosno.

Putem ovog servisa osobe sa invaliditetom će moći da ukažu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na sve probleme sa kojima se susreću i koji negativno utiču na njihov kvalitet života. Nakon prijema, naš novinarski tim će svaku od prijava detaljno analizirati, kontaktirati nadležne institucije i tražiti odgovore, koje će potom predstaviti javnosti - stoji na sajtu.

Pored nje, novinari će analitički obrađivati teme koje su značajne za osobe sa invaliditetom, te intervjuisati relevantne sagovornike. U blogu će svako ko želi moći da iznese svoj stav, kritiku ili pohvalu.

Celokupan portal je utemeljen na interakciji uređivačkog tima sa građanima. Iskustva su pokazala da o problemima jedne grupe ljudi, pogotovo kada se radi o marginalizovanim grupama, najbolje izveštavaju predstavnici same grupe. Zbog toga Vas molimo da zajedno sa nama učestvujete u uređivanju portala, da nam predlažete teme, ali i da sami pišete, jer jedino zajedno možemo da uklonimo barijere - poručuju na sajtu.

Najavljuju i video kampanju u kojoj će mnoge javne ličnosti govoriti o važnosti negovanja različitosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.