Uhapšeni Aleksinčani koji su u Švajcarskoj prodavali heroin

Izvor: JužneVesti.com, 17.Sep.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Aleksinčani koji su u Švajcarskoj prodavali heroin

Zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je u švajcarskom gradu Sent Galenu prodavala heroin, uhapšen je 37-godišnjak iz okoline Aleksinca, a kako saopštavaju iz policije, lisice su stavljene na ruke i dvojici muškaraca koji se sumnjiče da su dilovali drogu.

Niška policija saopštava da se 27-godišnji I. S. sumnjiči da je vrbovao 4 osobe iz okoline Aleksinca da odlaze u Švajcarsku i prodaju heroin.

Policija je sada u okolini Aleksinca uhapsila njega >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i još dva člana ove organizovane kriminalne grupe - 28-godišnjeg V. A. i 32-godišnjeg L. R, dok su u martu 2017. godine u Sent Galenu uhapšeni 28-godišnji D. Đ. i 34-godišnji F. P. koji su zbog prodaje droge i pravosnažno osuđeni u Švajcarskoj.

Sumnja se da su njih četvorica, po instrukcijama I. S. u Sent Galenu skladištili, razmeravali, paketirali i prodavali heroin. Policija je pretresom stana V. A. zaplenila oko 425 grama marihuane, vagicu sa tragovima opojnih droga i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika - saopštili su iz policije.

Uhapšeni se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, privedeni su uz krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio im je pritvor do 30 dana.

Ovo hapšenje nastavak je međunarodne akcije srpske sa policijom Švajcarske. Podsetimo, u 2017. godini uhapšeni su dileri iz Niša koji su prodavali drogu u Švajcarskoj, a Južne vesti su još ranije pisale o slanju i odlasku mladića iz Niša u Švajcarsku kako bi prodavali heroin.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.