Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2021, 19:37

Učenici uradili klupe za odmor za seoska naselja

VLASOTINCE

Vlasotinačka Tehnička škola i udruženje ,,Mladima na dar”, uspešno su realizovali

projekat izrade klupa za odmor koje će biti postavljene, najvećim delom u seoskim mesnim zajednicama.

smartOve godine smo nastavili saradnju sa Tehničkom školom, sa kojom smo potpisali sporazum o saradnji pre tačno tri godine kada smo i počeli sa realizacijom projekta praktičnog usavršavanja mladih.

Generalno cilj projekta je bio da učenici Tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << škole dobiju materijal i da, potom, naprave određeni proizvod koji će biti od koristi za zajednicu. Kako imaju radionice a takođe poseduju određeno znanje odlučili smo se da prave klupe, kao što su to činili i pre tri godine kada su pravili klupe, kante za smeće i parkinge za bicikle, a ove godine urađene su samo klupe. Svim onim što su uradili i napravili svi su podjednako zadovoljni. Ovaj projekat je iz 2020.godine, ali zbog kovida nije realizovan, mada je potreban materijal bio nabavljen. Uskoro će biti postavljen i mobilijar na teritoriji opštine Vlasotince, kao i 30 klupa koje će biti postavljeno tamo gde su one najpotrebnije. Celokupna vrednost projekta je 180.000 dinara, i mi smo posebno zadovoljni što su ovo uradili učenici koji imaju puno dara i talenta – rekao je Saša Đokić, predstavnik udruženja ,,Mladima na dar”.

Direktor Tehničke škole, Milivoje Đorđević obavestio je prisutne novinare, da je pre nekoliko dana odobren ovoj školi, projekat u iznosu od 580 hiljada evra, koje finansira Vlada Nemačke.smartIz šest balkanskih zemalja stiglo je 205 prijava, a prošlo je samo 15 škola, a jedna tih je i naša škola. Odobrena sredstva su namenskog karaktera i biće upotrebljena za savremenu opremu za tehničare mehatronike, industrijske mehaničare, zatim za bravare i mehaničare motornih vozila. Naša škola u svom obrazovnom programu školuje najviše profila dualnog obrazovanja u Srbiji. Trenutno ih je osam, a prati nas i podržava 35 kompanija iz našeg okruženja – obavestio je prisune direktor Đorđević.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.