Izvor: JUGpress.com, 02.Nov.2020, 13:04

Učenici koji ne mogu da nose maske nosiće vizire

NIŠ

Učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu koji iz opravdanog razloga ne mogu da nose maske dobili su vizire, saznajemo od načelnika Školske uprave u Nišu Dragana Geja.

‚‚Viziri su stigli i biće podeljeni đacima koji ne mogu da nose maske jer im smetaju prilikom disanja ili izazivaju neke druge probleme‚‚- kaže Dragan Gejo i dodaje da će i na taj način deca biti zaštićena. ‚‚Deo vizira koji se oslanja na čelo učenika je napravljen od materijala >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji odgovara deci, mekan je i ne oštećuje dečiju kožu tako da mališani, ali i odrasli učenici, mogu nesmetano da ih nose‚‚

                 Prema njegovim rečima u niškim školama za sada nije alarmentno kada se radi o broju dece zaražene virusom Kovid 19 jer ih je od početka školske godine u školama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga bilo oko trideset.

               ‚‚Direktori su krajnje ozbiljno shvatili propisane mere zaštite koje se sprovode maksimalno, tako da ne postoji mogućnost da se deca zaraze u školi. Ako do toga i dođe to je van škole, na nekom rođendanu, žurci‚‚- kaže Gejo.

               Ukoliko postoji i najmanja sumnja da je neko dete zaraženo jer pokazuje neke simptome ono se testira i do dobijanja rezultata prelazi na onlajn nastavu, ali se istovremeno proveravaju i svi njegovi kontalti. Za sada nije bilo problema, kaže Gejo, izražavajući nadu da će tako ostati i nadalje.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.