Izvor: JUGpress.com, 13.Avg.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U postavi kofera gotovo kilogram i po srebra

GRADINA

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj carinici se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa su tako tokom proteklog vikenda u dva slučaja zaplenili gotovo kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra.

U prvom slučaju je na Gradini 12. avgusta 2019. godine sprečen pokušaj jedne putnice da u zemlju prokrijumčari skoro kilogram i po srebrnog nakita.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je na red >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za kontrolu pristigao autobus beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul-Beograd.

Prisutni putnici su u razgovoru sa carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Delovalo je da je zaista tako, sve dok ispod postave u koferu jedne putnice iz Rume nije pronađeno oko 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra.

Krijumčareni nakit je zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut pred nadležnim sudom.

Dan ranije je, takođe na ulazu u zemlju, otkriveno ukupno 32.000 neprijavljenih evra. U prekršaju se našao bračni par bugarskih državljana koji su putovali automobilom BMW austrijskih registarskih oznaka.

Oni su na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, pored toga, carinici su u torbici vozača pronašli i 32.000 neprijavljenih evra, od čega je putnicima vraćeno po 10.000 evra, koliko iznosi dozvoljena suma koja se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U postavi kofera na Gradini pronađen kilogram i po srebra

Izvor: RTS, 13.Avg.2019

Srpski carinici na graničnom prelazu Gradina, zaplenili su tokom prethodnog vikenda skoro kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra. . Ukupno 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra pronađeno je ispod...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.