U petak kreće kupališna sezona na babušničkom bazenu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jun.2021, 08:54

U petak kreće kupališna sezona na babušničkom bazenu

Sezona kupanja na bazenu u Babušnici počinje u petak, 18. juna, a u prva tri dana ulaz će biti besplatan. Cene se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, pa dnevna ulaznica košta 120 dinara, a iz Turističke organizacije očekuju da se sezona ove godine produži jer je osposobljen sistem za dogrevanje vode.

U 10 sati se zvanično otvara babušnički bazen, a radno vreme svakog dana do kraja sezone biće do 19 sati. Pored dnevne ulaznice od 120 dinara na blagajni se mogu kupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i mesečna karta po ceni od 1.500 dinara i sezonska od 2.500 dinara, a iznajmljivanje suncobrana i ležaljki je 200 dinara.

Direktor Turističke organizacije Babušnice Milan Stanković kaže su određene i privilegovane kategorije koje neće plaćati ulaz.

Deca do 8 godina, osobe sa invaliditetom, trudnice, penzioneri, oni koji su se vakcinisani na kovid punktu na bazenu kojih je nešto više od 100, ali i zdravstveni radnici koji su radili u kovid sistemu i na vakcinaciji - kaže Stanković.

Sredinom jula biće organizovana tradicionalna škola plivanja, a ove godine, kako kaže direktor, organizovaće se i škole plesa i kik-boksa.

Sezona će zvanično trajati do 10. septembra, ali se u Turističkoj organizaciji Babušnice nadaju lepom vremenu kojim bi se ona produžila ako vreme bude odgovarajuće.

Zatvaranje kupališne sezone u Babušnici diktiraju vremenski uslovi, pošto se varoš nalazi u planinskom području i hladan vazduh se noću spusti u kotlinu. Da bi se sezona produžila, ali i da bi voda bila topla tokom leta kada nastupe hladniji dani, postavljen je veliki broj panela koji su namenjeni za dogrevanje vode.

Ipak, oni nisu bili u funkciji sve do ove godine kada su osposobljeni i konačno mogu da dogrevaju vodu. Konačno proradeli; foto: Lj. F.

Sada imamo paneli koji su u funkciji, nadamo se da će moći i duže da traje sezona. Sistem funkcioniše, testiran je, probe su izvršene. Izabrali smo najlakši način da to prevaziđemo, kupljeni su delovi, izmenjivači toplote, prvobitni nisu odgovorali ovoj snazi, sada su adekvatni. Nešto više od 2 miliona je uloženo u to. Kupljen je i robot da čisti dno bazena - objašnjava direktor Turističke organizacije.

On očekuje da se radom panela temperatura poveća za minimum za 4 do 5 stepena, pa da se samim tim i sezona produži ukoliko drugi deo septembra bude povoljan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.