U osnovnoj školi “Branko Radičević” u Bujanovcu celo odeljenje prvaka manje

Izvor: JUGpress.com, 01.Sep.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U osnovnoj školi “Branko Radičević” u Bujanovcu celo odeljenje prvaka manje

BUJANOVAC

U bujanovačku Osnovnu školu „Branko Radičević“ u prvi razred krenulo 125 prvaka , 26 manje u odnosu na prošlu godinu.

Osnovne škole na teritoriji bujanovačke opštine danas su primile novih 383 učenika.

Prvake je, u školi „Branko Radičević“, dočekala direktorka Gordana Zlatković sa nastavnicima koji će u osvajanje znanja povesti još jednu generaciju, a dobrodošlicu su novim đacima poželeli i učenici starijih razreda koji su za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ovu priliku, kao i svake godine, pripremili prigodan program.

„Želim vam da uvek budete zdravi i nasmejani i da poštujete svoje roditelje. Da se družite sa svojim drugarima, da u svojim učiteljima I učiteljicama, ali i svima nama u školi steknete prijatelje i da ovde mnogo toga naučite. Hvala, srećni bili i dobro nam došli” poručila je direktorka Zlatković.

Nakon priredbe usledila je prozivka – prvaci su nestrpljivo iščekivali da čuju svoje ime od učitelja koji je prozivao, stanu u kolonu sa prvim školskim drugovima, a zatim su svi zajedno krenuli ka učionicama na prvi školski čas.

Po rečima pedagoga Natalije Stanković, ove godine u prvi razred kreće 125 đaka što je 26 manje u odnosu na prošlu godinu, pa će, umesto u šest, prvaci biti rapoređeni u pet odeljenja .

„Izgubili smo celo jedno odeljenje“, kaže Stanković.

Ona je dodala da su pored đačkih rančeva i pribora, prvaci, ali i učenici drugih razreda, a čiji su roditelji ili staratelji korisnici socijalne pomoći, dobili i nove udžbenike.

Stanković je napomenula da se od ove školske godine za učenike petog razreda kao obavezni uvode časovi informatike, fizičko sa elementima zdravstvenog obrazovanja i preduzetništvo o kome će učiti na časovima tehničkog i tehnologije.

Koordinaciono telo za jug Srbije je i ove godine za prvake obezbedilo đačke rančeve i pribor – poklon, koji po rečima roditelja dece, bar malo rasterećuje kućni budžet.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Dobrodošlica za prvaka: Porast’o si čast ti svaka

Izvor: BujanovackiGlas.info, 01.Sep.2017

Nakon upoznavanja uručene su im svečane dobrodošlice na kojima piše: „Nisi više tako mali, porast’o si čast ti svaka, svi smo jedva dočekali, tebe kao pravog đaka!“BUJANOVAC, 1. septembar 2017. – Petoro  učitelja Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu danas je svečano...

Nastavak na BujanovackiGlas.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.