U Medijani kriju ugovore o radu zaposlenih u Kabinetu predsednika ove Opštine

Izvor: JužneVesti.com, 19.Sep.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Medijani kriju ugovore o radu zaposlenih u Kabinetu predsednika ove Opštine

Ugovore o radu sa eventualnim aneksima između Opštine Medijana i dvoje radnika koji su, uprkos tome što ne ispunjavaju uslove, zaposleni u Kabinetu predsednika Opštine Nebojše Kocića, iz ove jedinice lokalne samouprave nisu dostavili novinarima Južnih vesti.

Nakon vanredne inspekcijske kontrole u Opštini Medijana, utvrđeno je da Mima Živković i funkcioner Srpske napredne stranke Danijel Arsenković, koji su potpisali ugovore na određeno za rad u Kocićevom kabinetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za te poslove nisu imali odgovarajuće radno iskustvo.

Novinari Južnih vesti su, na insistiranje Kocićeve portparolke Dušanke Kitanović i drugih njegovih saradnika, najvećoj niškoj Opštini uputili zvaničan zahtev za pristup informacijama, u kojem su tražili sve ugovore i anekse ugovora koje su potpisivali Živkovićeva i Arsenkovićeva. Međutim, odgovor nije stigao ni nakon Zakonom propisanog roka od 15 dana.

Pored toga, novinari su zahtevom tražili i kopiju izveštaja Opštine o smanjenju zaposlenih, s obzirom na to da je inspekcija utvrdila da u ovoj opštini radi šestoro radnika više, nego što bi to smelo.

Zbog nepostupanja po zahtevu, novinari Južnih vesti uputili su žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Podsetimo, nakon vanredne inspekcije u Opštini Medijana, Upravni inspektorat u dopisu od 20. jula predložio je, uz pretnju novčanom kaznom od 20.000 do 100.000 dinara, da u roku od 7 dana Kocić raskine ugovore sa Živkovićevom i Arsenkovićem, jer ne ispinjavaju uslove propisane zakonom i Pravilnikom o sistematizaciji.

Inače, od početka januara pa do sredine jula 2018. u Medijani je, navode u Upravnom inspektoratu, zaposleno devetoro osoba. Uključujući one koji su od ranije zaposleni na sličnim ugovorima, ima ih 17, što je, dodaju u Inspektoratu, za 6 više od propisanog Pravilnikom o sistematizaciji Opštine Medijana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.