U Leskovcu počinju da peru i dezinfikuju kontejnere

Izvor: JužneVesti.com, 08.Apr.2020, 15:58

U Leskovcu počinju da peru i dezinfikuju kontejnere

Kompanija Por Verner i Veber, koja u Leskovcu odvozi i deponuje smeće, kupila je mašinu za pranje i dezinfekciju kontejnera. U planu im je, kako kažu, da najpre dezinfikuju kontejnere u gradu, a zatim i u okolnim selima.

Kako bi smanjili mogućnost širenja zaraznih bolesti, naročito u trenutku epidemija virusa korona, ovo komunalno preduzeće kupilo je novu mašinu, a kontejneri će se prati i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iznutra i spolja.

Prema rečima direktora PWW-a Srboljuba Nisića, jedan kontejner se može oprati za najviše 3 minuta, a koristi se voda čija je temperatura 85 stepeni i dezinfekciono sredstvo. Pere se vrelom vodom i dezinfekcionim sredstvom, foto: Grad Leskovac

Mašina ima poseban program za pranje kontejnera i to ćemo raditi u toku vanrednog stanja posle 18 časova - ići će jedno vozilo koje čisti kontejnere i za njim odmah vozilo koje ih pere. Proces pranja traje od 1 do 3 minuta, koristi se topla voda na 85 stepeni, a unutar mašine nalazi se sredstvo natrijum hipohlorit. Pored kontejnera i prostor oko kontejnera će biti dezinfikovan. Mašina može da pere i kante i kontejnere. Dnevno možemo da operemo od 80 do 100 kontejnera - kaže Nisić.

Najpre će dezinfikovati sve kontejnere u gradu, a zatim i one u okolnim selima. Kante se zasad, kako kaže, neće dezinfikovati.

Vrednost mašine je 548.000 evra, a plaćena je iz prihoda ovog preduzeća.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.