U Gradskoj kući ćute o mogućim zloupotrebama u Medijani

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gradskoj kući ćute o mogućim zloupotrebama u Medijani

I pored mogućih zloupotreba u Opštini Medijana, čiji je osnivač Grad Niš, u Kabinetu gradonačelnika već skoro mesec dana ne odgovaraju pitanja novinara o eventualno preduzetim radnjama na utvrđivanju svih činjenica, rešavanju problema i sankcionisanju odgovornih.

Sporni tenderi za solarna drva i podzemne kontejnere, sporna zapošljavnja bez konkursa, finansiranje neženja iz javnog sektora i zloupotreba službenog vozila samo su deo nepravilnosti u radu u Opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Medijana na koje, oni koji bi trebalo da brinu o radu rukovodstva ove Opštine, ostaju nemi.

Ustavom Republike Srbije, odredbom 189. i članom 4. propisano je da svojim Statutom Grad uređuje Opštinu koju je osnovao.

Baš u takvom odnosu su, kako je rečeno novinarima u Ministarstvu lokalne samouprave, Grad Niš i Opština Medijana.

Statutom Grada Niša, u članu 99. predviđeno je da Grad, između ostalog, kontroliše rad Opštine.

Organi Grada vrše nadzor nad radom i aktima organa gradske opštine u vršenju poslova Grada koji su ovim statutom preneti gradskoj opštini - piše u članu 99.

Kolika je nadležnost Grada nad radom opštine koju je formirao, vidi se i u članu 102. u kojem piše da Skupština Grada može čak i da raspusti opštinsku Skupštinu.

Skupština Grada, na predlog Gradskog veća, iz svih razloga predviđenih zakonom za skupštinu jedinice lokalne samouprave, može raspustiti Skupštinu gradske opštine, kada prestaje mandat i izvršnim organima gradske opštine - stoji u članu 102.

Ipak, i pored toga, iz Grada već skoro mesec dana ne odgovaraju na novinarska pitanja o pobrojanim mogućim zloupotrebama. O ovim pitanjima se, ni pre toga, nisu samoinicijativno oglašavali.

Da li je i šta preduzeto i dalje, zbog ćutanja u Kabinetu gradonačelnika, ostaje nepoznanica.

Podsetimo, ubrzo po dolasku novog predsednika Nebojše Kocića, koji je pre toga “preleteo” iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, počeli su da se "otvaraju" i problemi u Opštini Medijana.

Od solarnih drva, preko spornih zapošljavanja došlo se do zloupotrebe službenog vozila, a zbog pisanja o mogućem nezakonitom zapošljavanju portparolke Medijane Dušanke Kitanović, za koje ona tvrdi da je legalno, saslušavan je i novinar Južnih vesti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.