Tužilaštvo istražuje prisluškivanje u Trgovištu, zaposleni sumnjaju da je uzrok ljubav ili politika

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo istražuje prisluškivanje u Trgovištu, zaposleni sumnjaju da je uzrok ljubav ili politika

Nakon što je vodoinstalater slučajno pronašao prisluškivač u sestrinskoj sobi Doma zdravlja, zaposleni kažu da nisu u panici, iako još ne znaju da li je reč o ljubavnoj aferi ili političkom prisluškivanju.

Iz Osnovnog tužilaštva u Vranju kažu za Južne vesti da se radi veštačenje "bubice", nakon čega će se pokazati u kom pravcu će ići dalja istraga.

U zavisnosti od rezultata veštačenja, tužilac će doneti odluku o daljim procesnim radnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u pravcu krivičnog dela neovlašćeno prisluškivanje i snimanje - kažu iz Tužilaštva.

Iako je prisluškivač pronađen slučajno, iz Tužilaštva ipak kažu da ostale prostorije Doma zdravlja nisu pregledane.

Direktor Doma zdravlja Novica Živanović potvrdio je takođe da je istraga u toku, kao i da zaposlenima nije svejedno nakon ovog događaja.

Zaposleni su u čudu da se tako nešto uopšte i dešava. Rukovodstvo Doma zdravlja u potpunosti podržava napore policije i Tužilaštva da se što pre utvrdi činjenično stanje i da svi umešani odgovaraju za svoje postupke. Svima nam je u interesu, pre svega kao ljudima, da se skine veo sumnje i ljage što pre - kaže Živanović.

Jedan od zaposlenih u Domu zdravlja u Trgovištu sa kojim su novinari Južnih vesti razgovarali, kaže da većina medicinskog osoblja nije u panici, ali su iznenađeni, iako su mislili da ništa više od onoga što se tamo dešava ne može da ih iznenadi.

Ja sam iznenađen i osuđujem taj potez, bilo da se radi o ljubavnoj aferi ili političkom prisluškivanju. Zabrinut sam kao radnik Doma zdravlja i kao građanin - kaže jedanod radnika.

Podsetimo, iza ogledala u prostoriji koju koriste medicinske sestre u Domu zdravlja u Trgovištu, vodoinstalater je u sredu, 2. oktobra, pronašao mali uređaj sa memorijskom karticom za koji se ubrzo ispostavilo da je prisluškivač, a istraga o motivima, ali i krivcu još traje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.