Tuča aktivista i meštana Rakite sa obezbeđenjem gradilišta mini-hidroelektrane

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča aktivista i meštana Rakite sa obezbeđenjem gradilišta mini-hidroelektrane

Jedna osoba je povređena u selu Rakita, kako javljaju građani sa lica mesta, u masovnoj tuči koja je izbila u ovom selu, kada su se meštani i aktivisti inicijative Odbranimo reke Stare planine sukobili sa obezbeđenjem gradilišta za mini-hidroelektranu. U policiji kažu da su njihove patrole i dalje na terenu, a zbog lošeg telefonskog signala u ovom planinskom nemaju još uvek sve informacije.

Masovna tuča izbila je danas oko 16 sati, nakon što su se malobrojni meštani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i aktivisti opet suprostavili da kamion mikser isporuči beton na gradilište sa lokalnog puta, a sličan scenario desio se i pre mesec dana, ali tada je bilo mnogo više ljudi u selu.

Aktivistkinja ORSP Marica Stamenković koja je bila na licu mesta kažu da su oni samo stajali da bi svojim telima onemogućili zamisao izvođača, kao što su to i ranije radili i uspeli u tome, ali da je danas došlo do komešanja sa obezbeđenjem, da bi sve kulminiralo opštom tučom.

Prvi mikser je uredno odradio svoj posao, u propisanom delu gradilišta, ušavši na ulazu koji je obeležen. Ali drugi je opet pokušao da to uradi nelegalno, kao i prošlog puta. Ispala je gužva i opšta tuča. Policija je stajala između sukobljenih strana, ali su bila samo dvojica policajaca - prepričava aktivistkinja.

Po njenim rečima, malobrojni policajci nisu uspeli da spreče sukob, a tom prilikom je povređen meštanin Rakite koji se usprotivio radovima i rukama se držao za kamion mikser, a koji je sada je na putu za bolnicu u Pirotu. Dodaje da je u tuči učestvovao i šef gradilišta.

U policiji potvrđuju da je došlo do tuče, međutim zbog lošeg signala u selu, još uvek nemaju kompletne informacije.

Nakon pobune i protivljenja meštana došlo je do tuče. Patrola je još uvek na terenu, komuniciraju sa dežurnim tužiocem. Da li će biti krivične ili prekršajne prijave još uvek ne znamo, čekamo tužioca - rekli su nam u policiji.

Konkretne informacije imaće ujutru, a u međuvremenu se situacija u selu smirila, uz povećano prisustvo policije.

Podsetimo, prošlog meseca desila se slična situacija u Rakiti, ali su tada građani mirnim protestom sprečili radove, a nakon nekoliko sati pregovara sa policijom i izvođač radova je odustao od svoje ideje.

Prošle nedelje lokalni parlament po drugi put nije raspravljao o stanju u Rakiti, kao što su odbornici vladajuće većine i sredinom novembra odbili da razgovaraju o tome, pravdajući se da nisu bili dovoljno upoznati sa problemom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tuča u selu Rakita zbog izgradnje hidroelektrane, jedna osoba povređena

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2018

Jednа osobа povređenа je danas u selu Rаkitа, kаdа su se meštаni i аktivisti inicijаtive Odbrаnimo reke Stаre plаnine sukobili sа obezbeđenjem grаdilištа zа mini-hidroelektrаnu...Mаsovnа tučа izbilа je oko 16 časova, nаkon što su se mаlobrojni meštаni i аktivisti opet...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Haos u selu Rakita: Tuča zbog izgradnje MHE!

Izvor: Mondo, 25.Dec.2018

U selu Raktia kod Babušnice jedna osoba je danas povređena kada su se meštani i aktivisti inicijative "Odbranimo reke Stare planine" sukobili sa obezbeđenjem gradilišta za mini hidroelektranu...Foto: Mondo Goran Sivački ilustracija..Tuča je izbila oko 16.00 časova, nakon što su malobrojni meštani...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.