Tri godine od početka radova, još se čeka otvaranje vrtića u Brzom Brodu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jul.2021, 11:22

Tri godine od početka radova, još se čeka otvaranje vrtića u Brzom Brodu

Izgradnja vrtića u Brzom Brodu počela je još 2018. godine, a radovi i dan danas uveliko traju. Iako su pre dva meseca najavili završetak izgradnje za kraj juna, sada iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kažu da će biti gotov tokom godine, ali ne i kada. Ne preciziraju ni kada će biti završen vrtić u Novom Selu, a Gradsko veće je opredelilo još 5 miliona za obe ustanove.

Još krajem 2018. godine počeo je da se gradi vrtić u Brzom Brodu pored Osnovne škole "Dr >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Zoran Đinđić", a ni tri godine kasnije mališani nisu dobili prostor za druženje i igru.

Od jutarnjih sati radnici uveliko rade, tu je mešalica i sav materijal, ali se kraj radova još ne nazire. Iako je pre dva meseca direktor KLER-a Dušan Radivojević najavio završetak radova za kraj juna, taj rok nije ispoštovan. Nepoznat datum završetka radova; foto: T. T.

Međutim, dva meseca kasnije Katarina Radenković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoja ne precizira tačan datum završetka radova.

Tokom ove godine, nikakav datum ne mogu da kažem - navodi ona.

Za vrtić u Novom Selu je, prema ranijim najavama, završetak izgradnje planiran za kraj leta ili oktobar, a sada nema detaljnih informacija ni kada je reč o završetku tog objekta.

Vrednost investicije u Brzom Brodu je 39, u Novom Selu blizu 49 miliona dinara, a Gradsko veće je na prošlonedeljnoj sednici opredelilo još 5 miliona za obe ustanove.Vrtić u Novom Selu pre nekoliko meseci; foto: A. V.

Kao razlog Radenkovićeva je navela završetak i konačnu realizaciju oba vrtića.

Što se tiče završetka radova na započetoj izgradnji obdaništa u Novom Selu i obdaništa u Brzom Brodu radi završetka i konačne realizacije ova dva objekta, tu smo uvećli programsku poziciju za 5 miliona dinara - rekla je Radenkovićeva.

Podsetimo, izgradnja vrtića u Brzom Brodu počela je pre tri godine, a u Novom Selu tri dana pred prošlogodišnje izbore. Prema poslednjim informacijama Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu na upis u vrtić čeka 420 dece.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.