Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2021, 22:38

Trajković: Razlika između dogovora o slobodi kretanja iz 2011. i 2016. godine je ovo

GRAČANICA-BEOGRAD

Razlika između dogovora o slobodi kretanja iz 2011. i 2016. godine je sledeća: dok su po prvom dogovoru samo vozilima sa RKS tablicama trebale privremene tablice pri ulasku u centralnu SRB, po drugom sva vozila sa obe strane, uključujući npr ona sa BG tablama, iste trebaju za prelazak granice”, napisala je srpska političarka sa Kosova Rada Trajković na tviteru.

“Šta to u suštini znači? Znači da je Vučić još pre pet godina promenio paradigmu pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tako da se sada više ne traži da Srbija prizna Kosovo nego da se Kosovo i Srbija “međusobno priznaju”.  Potpisima Đurića&co uveden je princip reciprociteta a degradirana državnost SRB u pregovorima

Prelazni period od pet godina je istekao i, po dogovoru iz 2016. godine , sada se sprovodi potpuni reciprocitet na sva vozila, bila ona iz centralne Srbije ili Kosova”, dodaje Trajković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.