Izvor: JUGpress.com, 11.Jul.2022, 17:42

Tončev najavio izgradnju oko Vlasinskog jezera turističkog centra al posebno će da paze na životnu sredinu

BEOGRAD-SURDULICA

Ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev najavio je danas mogućnost ulaganja većeg od 500 miliona evra, što , kako se tvrdi, podrazumeva i više od 10.000 noviha radnih mesta, koju bi investicioni fond Das kapital grup uložio u Vlasinsko jezero, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Tončev je, posle sastanka sa predstavnicima tog fonda, objasnio da to podrazumeva izgradnju hotela, vila, golf terena, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zabavnog i sportskog, zdravstvenog i ski centra, marine, komercijalnog kompleksa sa najvišim kvalitetom izgradnje i upravljanja, a da je poseban akcenat stavljen na ekološki momenat, očuvanje besprekorne životne sredine, po čemu je Vlasinsko jezero nadaleko poznato.

Višestruki je značaj ovog nacionalnog projekta, jer to podrazumeva i zapošljavanje ljudi sa lokala, povećanje životnog standarda, mogućnost stručnog usavršavanja zbog potrebe rada ovog kompleksa, da ne govorim o turističkom potencijalu i značaju ulivanja novca u jug Srbije koji će dalje omogućiti nove projekte i unapređenje razvoja, istakao je Tončev.

On je najavio da će se o tom velikom projektu i njegovom značaju za rast i razvoj juga Srbije razgovarati s premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.