Sud naložio komunalcima da, nakon što su kopali bez saglasnosti vlasnika, vrate sve u prvobitno stanje

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud naložio komunalcima da, nakon što su kopali bez saglasnosti vlasnika, vrate sve u prvobitno stanje

Nakon što su februara, bez ikakvog projekta i saglasnosti vlasnice placa, kuršumlijski komunalci upali mašinama u dvorište Čedoslave Ristić, kako bi njenog komšiju povezali na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, JKP "Toplica" će morati da izvadi cevi iz zemlje i sve vrati u prvobitno stanje, uz plaćanje sudskih troškova od 69.550 dinara.

U prvostepenoj presudi Osnovnog suda u Kuršumliji stoji da će komunalci morati da saniraju oštećeni put od 20 metara na privatnoj parceli, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da poprave stub ograde koji su oštetili i da sve vrate u prvobitno stanje i to u roku od 8 dana.

Ovakva presuda usledila je posle tužbe vlasnice placa Čedoslave Ristić, koju je podnela nakon što su je, pošto živi u Nišu, komšije obavestile da su joj komunalci mašinama slomili ogradu i raskopali plac kako bi kroz njeno dvorište postavili cevi za, navodno 9 kuća, iako su one sve ranije priključene na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Na suđenju su nadležni u Javnom preduzeću "Toplica" izvedene radove pravdali "javnim interesom“, ali ipak nisu priložili ni jedan dokument po kome su radove odobrile nadležne opštinske službe, kako bi potvrdile njihovu tvrdnju, te je sud procenio da su radovi nezakoniti i da se sve mora vratiti u pređašnje stanje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.