Subvencijama do manjeg broja nezaposlenih u Topličkom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencijama do manjeg broja nezaposlenih u Topličkom okrugu

Kako ispuniti uslove i ostvariti pravo na subvencije, koje su mere aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, ko sve ima pravo da konkuriše, samo su neke od tema o kojima je bilo reči tokom prezentacije koju su organizovali nadležni u prokupačkoj Filijali NSZ.

Ove godine je, prema podacima, interesovanje za dobijanje podsticajnih sredstava za zapošljavanje veće od uobičajnog, te se, kažu u prokupačkoj Filijali, očekuje da se na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ovaj način dodatno smanji nezaposlenost u Topličkom kraju.

Ono što je važno za sve zainteresovane je činjenica da je ove godine izdvojeno više sredstava za subvencionisanje zapošljavanja u odnosu na prethodnu godinu. Poziv je već raspisan i zainteresovani koji ispunjavaju uslove po nekom od ponuđenih programa subvencije, već mogu da konkurišu – rekao je šef Odseka za program zapošljavanja NSZ Žarko Stojanović.

Podseća da će, u okviru programa smanjenja stope nezaposlenosti, NSZ finansirati i javne radove teže zapošljivih i osoba sa invaliditetom, nezaposlene bez radnog iskustva, kao i subvencije za samozapošljavanje i ostale stimultivne mere koje su predviđene konkursima.

Inače, broj nezaposlenih, prema podacima NSZ, manji je nego u istom periodu prošle godine, pa se na evidenciji te službe sada nalazi ispod 6.000 ljudi bez posla sa teritorije opštine Prokuplje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

O uslovima zapošljavanja u Jablaničkom okrugu na prezentacijama NSZ

Izvor: JužneVesti.com, 06.Mar.2019, 11:08

Koje su mere aktivne politike zapošljavanja, kako konkurisati i koji su javni pozivi u toku, nezaposleni, ali i poslodavci Jablaničkog okruga mogu saznati na prezentacijama leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje koje će se održati od 6. do 15. marta...Prva prezentacija, kažu u...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.