Stoni tenis: Josip Kolumbo maksimalan, Železničar izgubio samo od šampiona

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 05:18

Stoni tenis: Josip Kolumbo maksimalan, Železničar izgubio samo od šampiona

Posle prva četiri kola Superlige, koje su stonoteniseri i stonoteniserke odigrali u Kovilovu, stonoteniserke niškog tima Josip Kolumbo zabeležile su sve četiri pobede, a ekipa Stonija je imala jedan trijumf i tri poraza. Kod muškaraca, takmičari Stonoteniskog kluba Železničar imaju tri pobede i poraz od prošlosezonskog šampiona, dok Medijana ima sva četiri poraza.

Aleksandar Karakašević imao meč-loptu; foto: Stonoteniski klub Železničar >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ekipa Josipa Kolumba, pojačana Marijom Galonjom, Radmilom Tominjak i Bugarkom Marijom Jovkovom, uz Moniku Knežević i Anu Nikoiani, upisale su četiri maksimalne pobede (4:0) i to nad ekipama Uniree iz Uzdina, niškog Stonija, novosadskog Flipa i beogradske Crvene zvezde.

Stoni je, pored poraza od gradskog rivala, izgubio i od TSC-a (4:0) i Uniree (4:0), dok je savladao Flip sa 4:0.

Kod muškaraca, znatno pojačani Železničar, predvođen jednim od naših najboljih stonotenisera Aleksandrom Karakaševićem, pobedio je subotički Spartak (4:0), Temerin Ferocoop (4:1) i Bačku Palanku (4:0). Jedini poraz Nišlije su pretrpele od aktuelnog šampiona Radničkog 1972 iz Beočina (4:2).

Vladimir Petkov je izgubio od Peta Krasteva (3:1), a onda je Karakašević savladao Petea Žolta (3:1). Marko Petkov i Pete Žolt doneli su ekipi iz Beočina prednost od 3:1, Mihail Paikov doneo je bod Nišlijama, a onda je Karakašević propustio meč-loptu i izgubio od Petkova i Radnički je pobedio sa 4:2.

Drugi niški predstavnik u Superligi za muškarce Medijana je upisala sva četiri poraza - od Stenesa (4:0), Požarevca (4:1), Crvene zvezde (4:0) i TSC-a (4:2).

Tri pobede i poraz Železničara; foto: Stonoteniski klub Železničar
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.