Izvor: JUGpress.com, 28.Sep.2022, 19:47

Staša Nikolić, mlada glumica iz Niša, zvezda američke vampirske sage

NIŠ

Mlada glumica Staša Nikolić (24) koja je svoje prve glumačke korake napravila u Akademskom pozorištu Studentskog kulturnog centra u Nišu, sada je zvezda američke vampirske sage “Subspicies 5”. U Akademskom pozorištu SKC-a se pokazalo da je rođena za glumu pa je logički sled bio da upiše Fakultet dramskih umetnosti.

                            U petom nastavku filma “Podvrste” u režiji Teda Nikolau mlada glumica Staša Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<  iz Niša tumači glavni ženski lik, nežnu Ariel koja postaje opasni vampir. Živopisne scene ovih dana snimaju se u Pirotu i Nišu a partner joj je miljenik filmske publike Andreas Hove, američki glumac danskog porekla.

                         „Gluma je za mene oduvek bila izazov bez obzira da li je u pitanju pozorište ili film. Za svakog glumca je najvažnije da veruje u to šo glumi i preda se liku koji mu je namenjen“, kaže ova mlada glumica iz Niša.

                          Dodaje da za sada uspeva da odgovori svim zahtevima lika koji glumi.

                        „Reditelj Ted Nikolau sa kojim radim je veoma zahtevan ali uspevam da odgovorim svim njegovim zahtevima. Puno mi znači i pomoć kolege  Andreasa Hovea koji ima razumevanja i zaštitnički se ponaša prema meni“, dodaje Staša.

                        Ulogu je dobila na kastingu na kome su se prijavile glumice iz cele Evrope. Nije očekivala da će baš njoj zapasti glavna uloga.

                        Staša je uspela da kao najbolji diplomac FDU, u klasi profesorke Marije Milenković upiše postdiplomske studije na Moskovskoj akademiji a sudeći po tome kako sada stvari stoje smeši joj se i holivudska karijera jer je od oktobra očekuje snimanje još jednog filma.

                    “Provela sam skoro dve godine u Rusiji tako da sam se bojala da će se osetiti moj ruski akcenat ali reditelj kaže da je moj engleski perfektan i da mi nije potreban lektor. Iskreno, odrasla sam na američkoj kinematografije i tek sam kasnije na studijama upoznala domaći film. Ljubav prema ruskoj kinematrografiji je nešto što se desilo i u Moskvi sam nadogradila sve ono što sam naučila tokom studija u Beogradu“, kaže Staša.

                       Dopada joj se da radi i američkim kolegama za koje kaže da su majstori improvizacije, opušteni su i svaki problem rešavaju bez puno buke. Ovih dana po kiši i niskim temperaturama Staša snima scene u okolini Pirota.

                      Staša je član Beogradskog dramskog pozorišta gde je tumači glavni lik u predstavi “Zaljubljeni Šekspir” u režiji Ane Tomović. Kada nije posvećena glumi Staša se bavi muzikom ili slikanjem.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.