Stari recepti juga Srbije: Staroplaninska pita sa ovčijim sirom, bez kora

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Jan.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Staroplaninska pita sa ovčijim sirom, bez kora

Danas pripremamo stroplaninsku pitu bez kora, koju neki zovu i bugraska pogača, izuzetno ukusan i kaloričan specijalitet.

Potrebno je:

- 200 gr brašna

- 4 jaja

- 300 gr ovčijeg sira

- prasak za pecivo

- 100 ml ulja

- kašika kajmaka ili čaša kisele pavlake

- 200 ml jogurta (nije obavezno)

Priprema

U dubljoj posudi izgnječimo sir, a potom dodamo jaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<

Viljuškom pomesamo jaja sa sirom.

Dodamo ulje, pavlaku i jogurt ili čašu vode, promešamo pa dodajemo brašno u kome je prašak za pecivo.

Sve dobro sjedinimo. Nauljimo tepsiju u kojoj ćemo peći, pospemo je brašnom i sipamo smešu.

Dobro rastresemo da se pravilno rasporedi.

Pecemo 15-20 minuta , na 250 stepeni dok se ne dobije lepa tamna korica.

Uz ovčije kiselo mleko, prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.