Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Jan.2018, 14:47 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Staroplaninska pita sa ovčijim sirom, bez kora
Danas pripremamo stroplaninsku pitu bez kora, koju neki zovu i bugraska pogača, izuzetno ukusan i kaloričan specijalitet.
Potrebno je:
- 200 gr brašna
- 4 jaja
- 300 gr ovčijeg sira
- prasak za pecivo
- 100 ml ulja
- kašika kajmaka ili čaša kisele pavlake
- 200 ml jogurta (nije obavezno)
Priprema
U dubljoj posudi izgnječimo sir, a potom dodamo jaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
Viljuškom pomesamo jaja sa sirom.
Dodamo ulje, pavlaku i jogurt ili čašu vode, promešamo pa dodajemo brašno u kome je prašak za pecivo.
Sve dobro sjedinimo. Nauljimo tepsiju u kojoj ćemo peći, pospemo je brašnom i sipamo smešu.
Dobro rastresemo da se pravilno rasporedi.
Pecemo 15-20 minuta , na 250 stepeni dok se ne dobije lepa tamna korica.
Uz ovčije kiselo mleko, prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...