Stari recepti juga Srbije: Pileći paprikaš sa krompirom

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Dec.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Pileći paprikaš sa krompirom

Domaći pileći paprikaš je idealano jelo sa subotu, dan kada doaćice spremaju kuću i nemaju puno vremena za pripremu ručka. Ukusno i kalorično jelo zadovoljiće sve članove porodice.

Potrebno je:

1 pile ili mlađa kokoška

1,5 kg krompira

1 dl ulja ili kašika masti

1 šargarepa

1 paradajz

1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka

2 glavice crnog luka i par češnjeva belog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<

1 paprika

aleva paprika, tucana ljuta

peršunov list

mleveni biber, lovorov list

so, brašno

Priprema

Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu.

Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.

I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Uz salatu od kiselog kupusa, prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.