Stari recepti juga Srbije: Pikantna čorba od povrća i grašak sa mirođijom

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Nov.2020, 15:40

Stari recepti juga Srbije: Pikantna čorba od povrća i grašak sa mirođijom

Božićni post je počeo. Danas pripremamo ukusnu, pikantnu čorbu (krem ili ređu) od povrća i gust grašak sa mirođijom.

Potrebno za čorbu:

2 veća praziluka

1 crvein luk

1 tikvica

1 celer

4-5 šaragrepe

4-5 krompira

beli luk u prahu, ljuta paprika

đumbir u prahu, jedna kašičica

biber

malo ulja, so , prezle

Priprema

Povrđe >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << očistiti, sve iseći na krupnije komade i staviti da se kuva sa začinima i malo ulja.

Kada je kuvano (oko 40-50 minuta), malo prohladiti i ručno ispasirati, ne mora da bude savršeno ispasirano. Može i štapnim mikserom. Dodati šaku prezli, promešati i vratiti na šporet da se kuva još 5 minuta.

Služiti sa limunom i peršunom

Potrebno za grašak

500 gr graška

jedan crni luk

mirođija, jedna veza ili kašika suve

so

biber

kašičica šećera

supen kašika kukuruznog brašna

Priprema

Luk sitno iseckati, propržiti na ulju, dodati 600 ml vode, grašak, začine, šećer i kuvati dok ne omekša.

Povremno doliti sa malo vruće vode.

Posoliti pri kraju.

U pola šolje vode umutiti kašiku kukuruznog brašna i sipati u grašak.

Kuvati još par minuta, dok se ne zgusne. . .

Dodati još malo mirođije, po ukusu..

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.