Stari recepti juga Srbije: Kiseli kupus sa kolenicom i slaninom

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Feb.2021, 16:09

Stari recepti juga Srbije: Kiseli kupus sa kolenicom i slaninom

Danas pripremamo jako zimsko jelo, kiseli kupus sa suvim mesom (kolenica, slanina, rebra...), omiljen specijalitet koji mnogi nazivanu i "svadbarski kupus", a u zapadnoj Srbiji "prokole".

Potrebno je :

3 kg kiselog kupusa

jedna dimljena kolenica (kolenicu neka vam mesar isče na drva-tri dela

200-300 gr dimljene slanine

3 glavice crnog luka,

4 crvene suve paprike,

crni biber u zrnu, glavica belog luka, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << aleva ljuta paprika

Priprea

Kupus oprati u dve vode, odbaciti spoljašnje listove i svaku glavicu preseći na osmine.

Koren kupusa odstraniti i svaku osminu preseći na tri dela.

Meso i ostale sastojke iseći na veće komade.

Povrće sitno iseckati

Slagati u lonac red kupusa, red mesa, red povrća

Naliti sa vodom da ogrezennj.

Na kraju poklopiti sa liskom kupusa

Kada proključa, temperaturu smanjiti i lagano kuvati (krčkati) poluotvoreno nekoliko sati, najbolje u zemljanom loncu.

Povremno nalivati sa vodom.

Kuva se oko 3 sata..

Uživajte!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.