Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Okt.2019, 15:56 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Gulaš "na brzinu" od svinjetine
Danas primpremamo gulaš od svinjskog mesa, ukusno jelo, koje se lakše i brže sprema nego da je od junećeg mesa. Uz pire krompir, makarone ili pirinač kao prilog, zadovoljiće ukuse cele porodice.
Potrebno je:
650 grama svinjskog mesa
Pola kg crnog luka
8-15 zrna bibera i 5 kašičice sitnog bibera
4-6 kisele faferonke ili kiseli kratsavčići i tucane ljute
2-3 kašike masti ili ulje
1-3 kašika >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << brašna
4-5 list lorbera i aleve paprike
malo sirćeta ili belog vina
so
Priprema
Meso isečeno na veće kocke i pržiti ga da porumeni. Zatim dodati list lorbera, biber u zrnu, so i cele papričice feferonke, krastavčiće..
Jelo poprašiti sa kašikom brašna, promešati, naliti pola litra mlake vode i sve zajedno dinstati oko 1 sat.
Dodati malo sirćeta ili vina i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.
Kompletno jelo je gotovo za 45-60 minuta.
Uz salatu od slatkog kupusa, prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...