Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Feb.2021, 16:14
Stari recepti juga Srbije: Boranija sa piletinom zapečena u rerni
Danas pripremamo žutu boraniju sa piletinom, zapečenu u rerni, kalorično jelo za prave gurmane, koje će zadovoljiti ukus cele porodice. Kao prlog pire krompir..
Potrbno je:
žuta boranija 500-600gr
kuvana piletina 500-600gr
crni luk 1 gl
beli luk 2-3 čenja
mleko 1dl, paradajz 2dl
brašno jednu kašiku
so
biber
pavlaka kisela, jedna čaša
Priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
Piletinu obarite i usitnite, pa zajedno sa očišćenom boranijom kuvajte još pola sata.
U ovako pripremljeno meso i boraniju, dodajte sitno isečen ispržen crni i beli luk, staviti začine, paradjaz iz flaše i kuvajte još 20 minuta.
U gotovu boraniju sa mesom dodajte kašiku brašna razmućenog u šolji mleka i jedno jaje.
Potom zapecite u rerni oko pola sata, na 180 stepeni.
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...