Stanari i eko-aktivisti nastavljaju sa čišćenjem prostora oko zgrada u Durlanu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2021, 14:37

Stanari i eko-aktivisti nastavljaju sa čišćenjem prostora oko zgrada u Durlanu

U znak zahvalnosti komšijama koji žive preko puta međublokovskog prostora u Durlanu, a koji su se u nedelju odazvali pozivu Inicijative "Zeleni zid" i sa drugim građanima i eko-aktivistima čištili prostor za budući park, ista akcija seli se i na potez oko zgrada prekoputa Osnovne škole "Miroslav Antić", a u kojima žive stanari koji su pritekli u pomoć, najavljuju iz "Zelenog zida".

Akcija čišćenja rastinja, korova i smeća, koju su u nedelju na prostoru oko zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u blizini škole "Miroslav Antić" i predškolske ustanove "Kolibri" uz pomoć stanara i eko-aktivista organizovali iz Inicijative "Zeleni zid", preseliće se i u druga dvorišta.Komšije i aktivisti u istoj misiji - da prostor oko zgrada, nedaleko od škole i vrtića, bude čist i zelen; foto: "Zeleni zid" Niš;

Na taj potez organizatori su se odlučili, kako ističu, zato što su njima u pomoć pritekle komšije.

To je divno, ali mi shvatamo da to nije sistemsko rešenje i da oni koji su nadležni za to moraju da nađu rešenje - ističu iz "Zelenog zida".

Zbog njihovog, ali i angažovanja aktivista ekološke organizacije "Zeleni Ključ" i "Eko gerile" Niš, organizatori naglašavaju da su zadovoljni brojem ljudi koji su im se pridružili u akciji čišćenja, te da je taj prostor sada spreman da postane park.

Zatekli smo mnogo više otpada nego što smo očekivali, a koji nije bio vidljiv zbog visoke trave - pričaju iz "Zelenog zida".

Da bi uspeli u nameri da prostor koji su očistili dobije zvaničan status parka, kako su ranije rekli, potrebna im je pomoć nadležnih, a prvi korak ka tome je skupljanje potpisa onlajn i na štandovima u naselju.

U nedeljnoj akciji, kažu iz "Zelenog zida", nakon što su se građani i eko-aktivisti okupili, podeljene su im rukavice i kese za otpad i od 10 do 14 sati trajala je akcija čišćenja međublokovskog prostora.Najpre podela rukavica i kesa za smeće, a zatim i akcija; foto: "Zeleni zid" Niš;

Najpre su morali da počupaju travu i poseku rastinje, a zatim su svi zajedno, na Dan pobede, akciju čišćenja nastavili sakupljanjem otpada.

Na Dan pobede, pobedite svoje ružne navike i počistite svoje đubre za sobom - poručili su.

Podsetimo, čišćenje prostora kod škole i vrtića početak je akcije kojom stanari okolnih zgrada u Durlanu traže da taj potez u neselju dobije zvaničan status parka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.