Smenjen direktor Doma zdravlja u Preševu, za vršioca dužnosti imenovan Boban Spasić

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 13:22

Smenjen direktor Doma zdravlja u Preševu, za vršioca dužnosti imenovan Boban Spasić

Direktor Doma zdravlja u Preševu Driton Salihu razrešen je sa funkcije godinu dana pre isteka mandata odlukom Ministarstva zdravlja, kako kaže za Južne vesti, bez ikakvog obrazloženja i upozorenja. Za njegovog naslednika imenovan je Boban Spasić.

Salihu kaže da u odluci o razrešenju nema obrazloženja zbog čega je smenjen, a da ni pre toga nije dobio nagoveštaj ili primedbu na njegov rad.

Danas je stigla koverta, obrazloženja nema, ne piše ništa u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odluci, nikakve nagoveštaje nisam dobio. Piše da sam razrešen i da je za v. d. direktora imenovan Boban Spasić. Ne znam šta bi mogao da bude razlog, pri vrhu smo u vakcinaciji, sa kovidom smo se dobro snašli, jedino politički, drugo nema - kaže Salihu.

Salihu je na funkciji bio 3 godine, a mandat mu, kako kaže, ističe 25. aprila sledeće godine.

Podsetimo, Preševo je trenutno pri vrhu među opštinama i gradovima sa najvećim brojem vakcinisanih, a kako je Salihu rekao, oko 80% radnika Doma zdravlja je vakcinisano i 100% onih koji su u direktnom kontaktu sa kovid pacijentima, a od februara od kovida nije oboleo nijedan radnik.

Veliko je i interesovanje građana za vakcinaciju, te se dnevno da oko 300 doza vakcina.

Podsetimo, krajem januara su i zaposleni u Domu zdravlja u Preševu i Nacionalni savet Albanaca pokrenuli inicijativu za otvaranje bolnice u tom mestu, u kojoj bi se zbrinjavali i ljudi iz susednog Bujanovca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Arifi: Tražimo pomoć zbog otkaza direktoru Doma zdravlja u Preševu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2021, 11:12

Predsednik opštine Preševo u tehničkom mandatu Šćiprim Arifi (Shqiprim Arifi) osudio je otpuštanje direktorka Doma zdravlja albanske nacionalnosti u Preševu na jugu Srbije. "Zahtevamo međunarodnu pomoć u zalaganju za naša zakonska i međunarodna prava zagarantovana konvencijama, kao i odbacivanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.