Šiptari sprečili prvu odbojkašku utakmicu na KiM posle 20 godina

Izvor: KMnovine.com, 15.Dec.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šiptari sprečili prvu odbojkašku utakmicu na KiM posle 20 godina

Odbojkaška utakmica planirana za danas u Lapljem Selu na centralnom Kosovu, nije održana zbog represije šiptarskih separatističkih službi.


   
Foto: Arhiva / Uobičajen izgled prelaza pre nego što su zacementirani u Briselu.    






Dogovorena utakmica između ženskog odbojkaškog kluba „Vidovdan“ iz Gračanice i „Radan“ iz Lebana nije odigrana jer šiptarski separatisti >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << nisu dozvolili odbojkašicama iz Lebana da pređu administativni prelaz Mutivode, javljaju pro-šiptarski mediji na srpskom a prenose KM novine.

Sekretar odbojkaškog kluba „Vidovdan“ iz Gračanice, Vladan Trifić, izjavio je da je odbojkaški klub iz Lebana zadržan na prelazu Mutivode bez posebnog obrazloženja.

„Ekipa iz Lebana je i dalje na administrativnom prelazu. Trebalo je da odigramo samo jednu mirnu i prijateljsku utakmicu. Povoda za ovako nešto nije bilo“, rekao je Trifić.

Ovo je trebalo da bude prva zvanična odbojkaška utakmica odigrana na Kosovu i Metohiji posle 20 godina.

Ovaj prelaz, poput drugih na liniji sa Kosovom i Metohijom, dogovrila je Vlada Aleksandra Vučića tokom pregovora u Briselu a njima se podstiče i jača šiptarska kvazi-državnost u okupiranoj srpskoj pokrajini.

Kamen temeljac za "izgradnju stalne prelazne tačke u okviru integrisanog upravljanja granicama", položen je svega dan nakon što je država Srbija obeležila svoj pranik državnosti, februara prošle godine.

Prelaz Mutivode, uz Jarinje i Brnjak, su "tri stalna prelaza" finansirala je Kancelarija EU u Prištini a "u skladu sa Sporazumom o integrisanom upravljanju granicama postignutim u okviru dijaloga (u Briselu)". Od tada su na tim prelazima redovna hapšenja Srba po lažnim optužnicama, maltretiranja i nametanja "državnosti" šiptarskih separatista.

 PROČITAJTE JOŠ: 
10 razloga zašto Vučić treba da ode sa vlasti
Posted by kmnovine.com on Sreda, 12. decembar 2018.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Odbojkašicama “Radana” iz Lebana nije dozvoljeno da udju na Kosovo

Izvor: JUGpress.com, 15.Dec.2018

LEBANE..Odbojkašice „Radana“ iz Lebana danas popodne vraćene su sa administrativnog prelaza Mutovode kodMedvedje...U okviru 9.kola medjuregionalne lige ekipa Radan iz Lebana jetrebalo da večeras odigra utakmicu sa ekipom “Vidovdan” iz Gračanice. Na administrativnom  prelazuMutivode lebančanke...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.