Sindikat “Sloga” prezentuje Nišlijama alternativni Zakon o radu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Feb.2022, 09:57

Sindikat “Sloga” prezentuje Nišlijama alternativni Zakon o radu

Trostruka dnevnica za radne vikende i minimalac jednak vrednosti potrošačke korpe neke su od stavki koje podrazumeva alternativni Zakon o radu koji će Udruženi sindikati “Sloga” predstaviti Nišlijama u petak, 18. februara, od 17 sati, u hotelu i restoranu “Vazdušna banja”.

Poverenik Gradskog odbora “Sloge” u Nišu Bratislav Ilić kaže da alternativni Zakon o radu podrazumeva i da nedeljni rad ne bude obavezan i da se osnuje posebno sudsko odeljenje za radne sporove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako oni ne bi trajali godinama već najviše šest meseci.

On obuhvata to da se plate tri dnevnice za radnu subotu, da minimalna potrošačka korpa, što je nekih 65.000 dinara, bude osnova za minimalac, da se onima koji moraju da rade nedeljom plate tri dnevnice, ali i uvećanja za noćni rad, veće odmore i drugo - kaže Ilić.

Dodaje da je taj Zakon podržala Stranka slobode i pravde i uvrstila ga u svoj program, a na panelu koji je otvoren za sve građane govoriće predstavnici Sindikata i autori Zakona.

Kako navode iz Sindikata “Sloga”, alternativni Zakon o radu nastao je po modelu Centra za dostojanstven rad i uz pomoć Centra “Ufo Palme”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.