Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2020, 08:58

Šest godina od smrti predsednika opštine Medvedja Slobodana Draškovića

MEDVEDJA

Danas se navršava pet godina od iznenadne smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića.

Dašković je preminuo u sred petog mandata na dužnosti predsednika opštine Medevđa, 23. novembra 2014. godine u svojoj  52. godini života u rodnom selu Vrapce .

Slobodan Drašković je važio za najkrupniju političku ličnost u Medveđi posle drugog svetskog rata, kao i za faktor stabilnosti juga Srbije. Na čelu opštine Medveđa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bio je neprekidno od 2000. godine sve do prerane smrti.  Drašković je bio i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, a kasnije i potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Ekonomski razvoj, bolji život građana, mir na prostoru juga Srbije, suživot, sigurna budućnost mladih naraštaja, ljudska prava i pravna sigurnost svih građana bili su ciljevi kojima je težio i radni zadaci koje je svakodnevno ispunjavao. Bio je čovek sa kojim se jednostavno sarađivalo, ocenjuju pokojnog Draškovića oni koji su makar jednom sa njim sarađivali.

Šest godina posle Draškovića Medvedja više nije ona opština za čiju dobrobit je radio do svog poslednjeg trenutka, to najbolje osećaju oni koji žive u njoj i sa tugom i setom se sećaju i Slobodana i njegovog vremena.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.