Sedmogodišnjaka iz Kuršumlije ujeo pas lutalica - azila nema, a odštete zbog ujeda milionske

Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2021, 09:41

Sedmogodišnjaka iz Kuršumlije ujeo pas lutalica - azila nema, a odštete zbog ujeda milionske

Povredu dela jagodice kažiprsta zadobio je 7-godišnji dečak iz Kuršumlije, kada ga je juče oko 14 sati ujeo pas na ulici u Kuršumliji. Kako su potvrdili u prokupačkoj Bolnici, na Odeljenju hirurgije zbrinut je mališan koji je nakon terapije otpušten na kućno lečenje uz savet da se nastavi previjanje na 2 dana u Domu zdravlja Kuršumlija. Zbog nepostojanja azila, problem pasa lutalica je u svim opštinama u Toplici, a zbog napada na građane godišnje se plaćaju milionske odštete iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gradske kase.

U Bolnici su potvrdili da je majka maloletnog M. J. rekla da je dečaka ujeo pas lutalica.

Dodaju da je on najpre zbrinut u kuršumlijskom Domu zdravlja, a da je nakon toga prevežen u prokupačku Bolnicu gde je urađen detaljan pregled i uz terapiju pušten na kućno lečenje.

Inače, nepostojanje azila za pse u čitavoj Toplici doprinelo je povećanju broja pasa lutalica na ulici, pa su i česti napadi na građane, a samim tim i milionske odštete koju lokalne samouprave plaćaju na ime tužbi.

Tokom prošle godine rešeno je preko 100 predmeta u kojima su Prokupčani tužili Grad zbog ujeda pasa. Najveći broj tužbi je iz samog Prokuplja, ali ima tuže i ljudi iz seoskih sredina, za šta je iz gradske kase na ime odštete isplaćeno preko 5 miliona dinara - podsećaju iz Gradskog pravobranilaštva u Prokuplju.

Suočeni sa sve većim problemom napuštenih pasa, u Prokuplju su u fazi pronalaženje najpogodnije lokacije i izrade potrebne dokumentacije, a da bi čitav posao oko izgradnje azila za pse trebao da se završi najkasnije za dve godine.

Mi u sklopu JKP Hammeum imamo službu koja hvata, steriliše i obeležava napuštene pse, ali je problem što se oni nakon toga ponovo puštaju. Izgradnjom azila taj problem će biti konačno rešen – kažu u Gradskoj upravi.

Do pre nekoliko godina postojao je azil za pse u selu Draguša u opštini Blace pa je u jednom periodu problem napuštenih pasa sa gradskih ulica rešavan tako što su odvoženi tamo, međutim zbog finansijskih problema on je prestao sa radom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.