Rusko-srpski duo na džez koncertu u NKC-u

Izvor: JužneVesti.com, 05.Okt.2020, 15:57

Rusko-srpski duo na džez koncertu u NKC-u

Uz zvuke saksofona i klavira na besplatnom koncertu Moscow nights 6. oktobra u 19 sati pred publikom NKC-a nastupiće Oleg Kirejev iz Rusije i Dragan Ćalina iz Beograda, navode organizatori.

Kao prvi muzičar u Rusiji koji je spojio etno-džez motive i tradicionalno baškirsko pevanje iz grla, Oleg Kirejev je svoju muzičku karijeru započeo 1985. godine i osnivač je grupe Orlan koja je bila popularna među sovjetskom publikom, kažu iz NKC-a.

1996. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je osvojio specijalnu nagradu za izvanredno izvođenje na Montru Džez festivalu u Švajcarskoj. Tada je privukao pažnju međunarodne zajednice džez muzičara čime mu se otvaraju vrata brojnih džez klubova širom sveta - dodaju iz NKC-a.

Od petnaestak albuma različitih žanrova džez muzike izdvajaju se izdanja Mandala koje je bilo nominovano za Gremi nagradu u kategoriji najboljeg savremenog džez albuma i etno-džez projekat Feng Šui džez-pozorišta koji je 2008. godine ponovio nominaciju za ovu prestižnu nagradu, objašnjavaju organizatori.

Sa Kirejevim će pred niškom publikom, dodaju, nastupiti na klaviru Dragan Ćalina iz Srbije.

Dragan Ćalina je magistrirao džez klavir na Konzervatorijumu u Amsterdamu gde je dobio stipendiju za master studije. Nastupao je sa poznatim džez umetnicima kao sto su Duško Gojkovic, Stjepko Gut, Hans Dalfer, Melba Džojs, Bred Lili, Montez Kolman, Filip Harper i drugi - kažu iz NKC-a.

Koncert će se, uz primenu svih epidemioloških mera Kriznog štaba i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije, održati u velikoj sali NKC-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Džez koncert “Moscow Nights” u Niškom kulturnom centru

Izvor: Megafon.co, 06.Okt.2020, 15:24

Dež koncert “Moscow Nights – NKC & Saxperience on tour”, održaće se u utorak, 6. oktobra, u Velikoj sali Niškog kulturnog centra od 19 sati. Ulaz na koncert je besplatan. Nastupaju saksofonista Oleg Kirejev i Dragan Ćalina na klaviru.. Oleg Kirejev je prvi muzičar u Rusiji koji je spojio...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.