Rusija šalje opsežnu pomoć Srbiji u borbi protiv Koronavirusa

Izvor: KMnovine.com, 03.Apr.2020, 13:29

Rusija šalje opsežnu pomoć Srbiji u borbi protiv Koronavirusa

Zajedno protiv koronavirusa. Rusija će pomoći Srbiji u borbi protiv strašne bolesti.


















Piše: Aleksie Pavlovič



Osam medicinskih timova i tim specijalista za radiacionu, hemijsku i biološku zaštitu otpremaju se u Srbiju za borbu sa koronavirusom.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su jedinice opremljene >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << savremenom opremom, kao i da poseduju supstance za dezinfekciju vozila, zgrada i okoline.

Za potrebe transporta specijalista planirano je da bude izvršeno 11 letova vojno-transportnom avijacijom. U Srbiju će biti upućeno 87 vojnih lekara i virusologa, aktivnih pripadnika trupa Nuklearne, biološke i hemijske zaštitne Ruskih oružanih snaga.

Rusija je već ranije i u Italiju poslala vojne virusologe, lekare i opremu za pomoć u borbi protiv koronavirusa. Ovo je naišlo na veliko odobravanje i srdčan prijem tamošnjeg stanovništva rezigniranog što je pomoć iz EU u potpunosti izostala.

U Rusiji postoji izreka: "prijatelj se prepoznaje u nevolji." Situacija sa Koronavirusom pokazala je da Evropska unija nije bila u stanju da pomogne jednoj od svojih članica. Svaka država je ponovo postala samostalna, kao da nema unije.

I Sjedinjene Države, koje su neke evropske zemlje molile za pomoć, takođe su ostale po strani od Evrope koja je u problemu. Vojni blok NATO-a takođe radije drži podalje: ni terenske bolnice, ni oprema - ništa nije poslato kako bi se pomoglo onima koji su na papiru saveznici i punopravne članice Severnoatlantske alijanse. Da li Srbija vredi to da čeka pomoć zapadnih "partnera" ​​koji su bombardovali Beograd pre samo 20 godina.


   
Ruski avion koji neće bombardovati već u Srbiju dopremiti stručnjake i sredstva    






Lično, ja sam zainteresovan za reakciju drugih zemalja. Želim da verujem da će se zemlje Evrope i sveta pridružiti borbi protiv koronavirusa i, rame uz rame sa ruskim stručnjaicma, tražiti vakcinu. Ali postoji i druga opcija - neki politički klanovi u samoj Evropi ne žele uspeh Rusije. U suprotnom, kako će objasniti običnim Evropljanima kako su "zli Rusi" spasili Evropu od Koronavirusa?



PROČITAJTE JOŠ:Mihajlo Makić: Braćo Srbi, uzdajmo se u se i u naše prijatelje Kineze i Ruse - KM NovineMihajlo Makić: Braćo Srbi, uzdajmo se u se i u naše prijatelje Kineze i Ruse #Mihajlo_Makić #Prijatelji #Rusija #Kina #Savez #EU Najveći srpski pesnik Petar Petrović Njegoš je napisao „U dobru je lako dobro biti,na muci se poznaju junaci". Danas se svet kao i Srbija suočava sa još jednim neprijateljem koji je nevidljiv, ali opasan a za starije osobe smrtonosan.



PROČITAJTE JOŠ:
Konačno - Rusi predlažu plan za sprečavanje Vučića da prizna Kosovo i Metohiju! - KM NovineKonačno - Rusi predlažu plan za sprečavanje Vučića da prizna Kosovo!


PROČITAJTE JOŠ:
Rusija poziva zemlje NATO-a na Armijske igre - KM NovineRusija poziva zemlje NATO-a na Armijske igre #Rusija #NATO #Odbrana #Vežba #Rat #Armija Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je 90 zemalja, uključujući pripadnike NATO-a, da učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama 2020, rekao je ministar Sergej Šojgu na sastanku Organizacionog odbora jednog od najvećih vojnih sportskih takmičenja.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.