Radovi u streljani i dalje u jeku, od najavljenog takmičenja se ne odustaje

Izvor: JužneVesti.com, 25.Okt.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi u streljani i dalje u jeku, od najavljenog takmičenja se ne odustaje

Iako je prvobitni rok da Niš dobije modernu i novu streljanu prošao pre četiri i po meseca, u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP) kažu da nema kašnjenja, a da se "završetak radova očekuje do sredine novembra". U kalendaru Streljačkog saveza Srbije i dalje piše da će Niš 16. novembra biti domaćin drugog kola Kupa, a kako kaže trener Streljačkog kluba Niš 1881 Lidija Mihajlović, klub će novi prostor dobiti za organizaciju prvog takmičenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Čekali su niški strelci decenijama novu streljanu, a moraće da sačekaju još malo. Radovi koji su počeli pre skoro godinu dana i dalje traju, a kako kažu u KLERP-u koji realizuje ovaj projekat, "na osnovu sadašnjeg stanja, završetak radova koji se odnose na izgradnju streljane, očekuje se do sredine novembra".

Naravno, nikako ne možemo biti izričiti jer tokom izgradnje objekata često dolazi do nepredviđenih okolnosti koje mogu da utiču na same radove i njihovo okončanje - kažu u KLERP-u.

Takmičenje i dalje u kalendaru; foto: Lj. J. / Južne vesti

Iako je prvobitni rok za završetak dugoočekivane nove streljane u Nišu prošao 5. juna, u KLERP-u su izričiti da kašnjenja nema.

Zbog dodatnih radova koji su iskrsli tokom samog izvođenja i koji su neophodni za kvalitetetan završetak svih poslova, planiranih po ugovoru, radovi po osnovnom ugovoru bili obustavljeni. Procedura odobravanja dodatnih radova realizovana je na osnovu svih zakonskih procedura i radovi su nastavljeni bez ikakvih problema - dodaju iz KLERP-a.

Iako su majstori, skele, mistrije, fangle i plastične kofe od poludisperzije slika koja i dalje ispunjava prostor gde bi trebalo da bude nova streljana, trener Streljačkog kluba Niš 1881 Lidija Mihajlović veruje da će 16. novembra, kao što piše i u kalendaru takmičenja Streljačkog saveza Srbije, u Nišu biti održano drugo kolo Kupa Srbije

Mi se spremamo za to takmičenje i verujemo da će sve biti spremno da Niš ponovo, posle više godina, bude domaćin nekog streljačkog takmičenja. Rečeno je da ćemo dobiti dozvole i upotrebu prostora za 16. novembar - kaže Mihajlovićeva.

Najavljena najveća i najmodernija streljana u Srbiji; foto: 3D prikaz

Da se izgradi nova i moderna streljana sa 45 mesta u kvalifikacijama i 14 mesta za strelce u finalnoj seriji obavezali su se Grad Niš i Ministarstvo privrede Republike Srbije.

S obzirom na to da je streljaštvo izuzetno popularan sport u Nišu i da Niš obiluje talentovanim strelcima, što dokazuju i brojne nagrade i medalje, Grad je spreman i želi da, iz sopstvenih izvora, finansira opremanje objekta vrhunskom opremom, po svim standardima i u skladu sa tehničkim pravilima za sve streljačke discipline - kažu u KLERP-u.

Novom odlukom Gradskog veća, ukupna vrednost projekta sa PDV-om je uvećana za 13,5 miliona dinara i sada iznosi 126 miliona dinara gde će Ministarstvo privrede dati oko 30 %, a Grad Niš finansirati skoro dve trećine iznosa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.