Radnički savladao Novi Pazar - 2:1 na praznom Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2020, 20:59

Radnički savladao Novi Pazar - 2:1 na praznom "Čairu"

Fudbaleri Radničkog nisu dozvolili Novom Pazaru da napravi i drugo iznenađenje zaredom u svojoj povratničkoj sezoni u Superligi. Nišlije su na "Čairu", praznom zbog epidemije, slavile sa 2:1, a ovo im je bila druga pobeda u novoj sezoni.

Radnički je poveo već u 14. minutu pogotkom Dušana Stoiljkovića, a nakon sjajnog centaršuta Petra Ćirkovića. Prednost je udvostručio u 29. minutu, pošto je Aleksandar Pejović uspešno izveo penal. Iznudio ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nenad Gavrić padom u kaznenom prostoru rivala.

U 88. minutu Novi Pazar je uspeo da smanji zaostatak, pogotkom Ervina Kurtija sa 25 metara.

U sledećem, 4. kolu Superlige Nišlije će ponovo biti domaćini, a ovog puta na stadionu "Čair" gostovaće šabačka Mačva.

U 14. minutu Petar Ćirković prošao je po levoj strani i sjajno centrirao. Lopta je preletela nekolicinu igrača koji su napravili gužvu ispred samog gola, ali je Dušan Stoiljković bio na pravom mestu i kolenom "prikucao" loptu u mrežu.

Tri minuta kasnije desio se i jedan peh za Radnički. Štoper Žarko Marković, od koga je i krenula akcija iz koje je proistekao gol, povredio je rame nakog sa Branislavom Tomićem. Iako je posle nekog vremena ležanja na travi i ukazane pomoći uspeo da ustane i nastavi, svega nekoliko minuta kasnije shvatio je da ipak ne može da nastavi meč, pa ga je već u 26. minutu zamenio Ognjen Bjeličić. Marković zbog povrede nije nastupio ni na meču koji je Radnički igrao protiv Crvene zvezde; foto: Vanja Keser

U 29. minutu Nenad Gavrić je nakon kontakta sa Abdulajem Siseom pao, dok je išao ka golu. Sudija Miloš Đordić pokazao je na belu tačku, a Aleksandar Pejović duplirao vođstvo Nišlija.

Do kraja prvog poluvremena pukla je stativa gostiju, posle udarca Pantelića u 35. minutu, a tri minuta kasnije gostujući fudbaleri uputili su prvi šut u okvir gola, ali je on išao pravo u ruke Borivoja Ristića.

U prvih desetak minuta drugog poluvremena dogodile su se tri opasne situacije po gol Novog Pazara - jednom je lopta otišla u gol, ali je bio ofsajd, jednom je golman Marko Drobnjak uspeo da skine udarac Dušana Pantelića, dok su se u završnici trećeg pokušaja domaći "spetljali".

Odmah potom su na drugoj strani gosti mogli da smanje, posle boksovanja Borivoja Ristića. Ipak, golman i kapiten Nišlija uspeo je da skine i drugi pokušaj.

Dobar deo drugog poluvremena protekao je u oštroj borbi, ali se ona mahom odvijala na sredini terena, pa većih uzbuđenja u blizini golova nije bilo.

Iako su se jako borili sve vreme, Pazarci su uspeli da smanje zaostatak tek u 88. minutu. Ervin Kurti je šutirao sa 25 metara, lopta je preletela igrače koji su se nalazili u kaznenom prostoru, odbila se o leđa jednog od domaćih fudbalera i ušla u gol.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.