Radnici “Šinvona”: Postigli smo dogovor, zaposleni dobili 3 opcije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2020, 13:09

Radnici “Šinvona”: Postigli smo dogovor, zaposleni dobili 3 opcije

Radiće oni koji žele, a oni koji su kući i ne dolaze u fabriku biće na plaćenom odsustvu sa platom od 60% ili na godišnjem odmoru - to je dogovor radnika i menadžementa kompanije Šinvon u Nišu. Zaposleni kažu da 3 opcije daju svakom mogućnost da bira, a podršku šalju komšijama i kolegama iz Jure.

Štrajk u ovoj fabrici takođe je najavljen za jutros, ali za razliku od Jure gde, kako tvrde zaposleni, menadžment ne pregovara sa njima, radnici i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rukovodstvo Šinvona seli su za isti sto.

Tokom jutrošnjeg štrajka predstavnici radnika i poslovodstvo firme su postigli dogovor. Izborili smo se za 3 opcije tako da ce svakom radniku biti od koristi - da zaposleni dođu i radi ko želi, da zaposleni idu na plaćeno odsustvo i tada će imati platu od 60% i da se odsustvo zaposlenih računa u godišnji odmor - pišu zaposleni.

Jutros je štrajkovalo, kako kažu, pedesetak radnika, ali dogovor je postignut, a to isto žele i svojim kolegama.

Razlog štrajka je bio strah radnika zbog pandemije koronavirusa. Nije moguće održavati preporučenu daljinu između radnika. Tako da su ponuđene te tri opcije i svima će odgovarati nešto. Uz to dajemo podršku kolegama iz Jure za koje se nadamo da će uspeti kao i mi - pišu zaposleni.

Podsetimo, u Juri štrajk traje već drugi dan, a menadžment je ponudio zaposlenima bonuse i stimulans za dolazak na posao.

Oni su ipak i dalje ispred kapije jer traže bolje uslove rada i propisane mere zaštite.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.