Radna akcija na Delijskom visu: Prekrečili uvredljive grafite, oslikaće murale

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna akcija na Delijskom visu: Prekrečili uvredljive grafite, oslikaće murale

Rasističke i nacionalističke poruke sa zidova vojnih zgrada na Delijskom visu uklonili su članovi istoimenog udruženja koje sprovodi radne akcije u ovom naselju. Ofarbali su i garažu na jednoj zgradi, obnovili boju na klupicama i uredili međublokovski prostor, a najavljuju i da će uskoro iscrtati murale sa ekološkim porukama na ovim fasadama.

Ova akcija Udruženja Radne akcije Delijski vis posvećena je, kako navode, zaštiti životne sredine, ali i finansirana iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gradskog budžeta.

Objašnjavaju da je sprovode u okviru projekta "Za životnu sredinu pravimo akcije, ali ne bismo mogli bez vaše donacije", a kažu da su se javili na konkurs Sekretarijata za životnu sredinu, na kome su dobili 300.000 dinara. Oplemenili svoje naselje; foto: Radne akcije "Delijski Vis" Niš

Mi smo ovaj novac iskoristili na kupovinu potrebnih boja i potrebnih alata kojima smo uklonili rasističke i nacionalističke poruke sa zidova zgrada u našem naselju. Takođe, ofarbali smo garaže na samoj zgradi, obnovili boju na klupicama i uredili međublokovski prostor - navode u Udruženju.

Najavljuju da će narednih nedelja u saradnji sa niškim umetnikom Minjom Jandrićem na zidovima zgrada u Ulici Veljka Petrovića iscrtati "psiho-edukativne crteže" kojima žele da pošalju poruku koliko je važno čuvati životnu sredinu. Sadili i drveće; foto: Radne akcije "Delijski Vis" Niš

Želimo da napomenemo da se naše udruženje i ovoga puta odreklo svih sredstava za ljudske resurse i time pokazalo koliko je veliki značaj volonterizma i građanskog aktivizma - dodaju u saopštenju.

Volonteri su sadili i drveće u okviru akcije koja se tiče zaštite životne sredine, a kažu da su nedavno ponovo čistili jednu od najprljavijih reka u Nišu - Gabrovačku.

Prekrečili neprimerene poruke; foto: Radne akcije "Delijski Vis" Niš

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Uklanjanje rasističkih i nacionalističkih grafita

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Sep.2019

Članovi Udruženja " Radne akcije Delijski Vis", uklonili su rasističke i nacionalističke poruke sa zidova zgrada u tom niškom naselju...Saopštenje....Ovog puta u pitanju je realizacija projekta “Za životnu sredinu pravimo akcije ali ne bismo mogli bez vaše donacije”...Ovim projektom prvobitno...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.