Protestovali zbog komšije koji u stanu čuva više od 20 pasa

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestovali zbog komšije koji u stanu čuva više od 20 pasa

Niš nema azil za pse, ali već dve godine u Ulici Branka Krsmanovića, prema tvrdnjama stanara zgrade, njihov komšija pravi “kućni azil” u kome čuva i pse sa ulice za koje se ne zna da li su vakcinisani. Tvrde da trenutno ima 23 ljubimca, a oni muke koje nikako da reše, pa su jutros izašli na ulicu i još jednom zatražili od nadležnih da reaguju. Međutim, vlasnik "azila" kaže da su ga inspekcije dosad više puta "obilazile", ali da mu kaznu nikad nisu napisali, jer čuva "samo dva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odrasla psa, dok su svi ostali štenci".

Ogorčeni što skoro dve godine niko ne reaguje na njihove pritužbe što njihov komšija u stanu pravi azil, kako kaže jedan od stanara Aleksandar Jovović, tridesetak stanara protestovalo je ispred Opštine Medijana.

Problem su odavno, kao “dobre komšije”, dodaje, pokušali da reše lično sa njim, ali se broj pasa samo povećavao i rešenja nije bilo, pa tako umesto 2 koliko je dozvoljeno, on čuva 23 psa. Traže da nadležni reaguju i reše problem; foto: N1

Naš problem je što živimo u zgradi koja smrdi, koja je postala nebezbedna za decu, u kojoj je izmet svuda po zgradi, lajanje tih pasa noću, preko dana, jednom rečju - neizdrživo je za život - ističe Jovović.

Upravnik zgrade Boban Radojević ističe da se dosad obraćao svim nadležnim službama i inspekcijama u gradu, ali dosad niko nije reagovao na njihov problem.

Jovović ističe da im je u Opštini Medijana nezvanično rečeno da njihov problem ne može da se reši, jer Niš nema azil i ako bi mu oduzeli pse ne bi imali gde da ih smeste. Međutim, on napominje da to nije problem stanara i da oni ne mogu da spavaju od laveža pasa.

Ja stanujem na njegovom spratu, ispod njega imate dete od 5, 6 godina, ja imam dete od 4 godine koje je nažalost alergično na pseću dlaku, a do njega imate bebu od 5 meseci. Žena se tresla i plakala moleći ga da ih skloni, žena ne spava, možete da zamislite kako joj je bilo dok je bila trudnica i sad sa bebom, kume ga i mole da nešto učini, ali ne - priča Jovović.

Na današnjem protestu im je službenik Opštine Medijana rekao da zna za njihov problem, dodaje Jovović, ali nisu dobili obećanje da će ga rešiti. Situacija u zgradi je “na ivici incidenta”, ističe, jer “agonija” traje već godinama, a rešenja nema.

Kako je naveo njihov komšija Marko Branović za N1, svestan je da ova situacija ne odgovara ni psima koji žive u stanu, ni njegovim komšijama, ali nema gde da ih udomi i zbrine, jer u Nišu ne postoji azil za pse. Po prijavi njegovih komšija više puta su mu dolazile inspekcije, dodaje, ali tvrdi da mu kaznu nikad nisu napisali, jer nisu imali osnova za to, zato što on kaže da u stanu čuva samo dva odrasla psa, dok su svi ostali štenci, što je dozvoljeno po svim propisima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Protest stanara zgrade jer komšija "drži 20 pasa u stanu"

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018

U gradu bez ijednog zvaničnog azila za pse, sve je više Nišlija koji taj posao preuzimaju na sebe, a rekorder po broju životinja koje čuva u stanu i po broju prijava komšija je Marko Branović. Više od dvadeset pasa u njegovom stanu problem je za celu zgradu, a iako je slučaj više puta prijavljen...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.