Izvor: JUGpress.com, 14.Mar.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje

LESKOVAC

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju održana je promocija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje.

Cilj ovog skupa je pomocija javnih poziva i konkursa za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja za 2019.godinu.

Dragan Jakovljević, član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje, ističe da je osnovna želja ove ustanove da dođe do svakog poslodavaca, s obzirom da oni nose kičmu razvoja naše privrede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
„Naša osnovna ideja je da dođemo do svakog poslodavca, do malih i srednjih preduzeća i izuzeto je važno da ti ljudi koji posluju vide koliko je to njima dostupno. Naš cilj je da lično dođemo u svaku sredinu i da prezentujemo poslodavcima šta je to moguće da učine i kako da iskoriste sredstva koja im mi nudimo i koja su besplatna, bespovratna i bezkamatna.“

Kristina Vasiljković, pomoćnica gradonačelnika, napomenula je da je smanjenje nezaposlenosti, koja je na nivou Republike Srbije 11,3%, prioritet države.

„U Jablaničkom okrugu stopa nezaposlenosti smanjena na 14%, a sve zahvaljujući državi, stranim investitorima, ali i gradu. U Leskovcu ta stopa iznosi 17% i dokaz je da se i dalje mora nastaviti sa radom na polju zapošljavanja, što će grad Leskovac i učiniti. U preethodnih šest godina merama Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje obuhvaćeno je 1049 lica i za te namene izdvojeno 144 miliona dinara.“

Promocija je do sada održana u Lebanu, Bojniku, Medveđi, Vlasotincu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.