Prijemni za Pravosudnu akademiju uz prenos na Jutjubu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijemni za Pravosudnu akademiju uz prenos na Jutjubu

Kandidati koji u ponedeljak, 5. novembra u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu budu polagali prvi deo prijemnog ispita za upis 9. generacije polaznika Pravosudne akademije radiće to pred kamerama, a svi zainteresovani mogu tok ispita da prate preko Jutjub kanala Akademije.

Prvi od tri dela prijemog ispita je pismeni test i on je zakazan za 5. novembar u sve četiri apelacije - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

U cilju podizanja transparentnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rada domaćeg pravosuđa u skladu sa preporukama Venecijanske komisije i odredbi Poglavlja 23, prvi put direktan prenos zainteresovani mogu da prate i preko svog računara ili mobilnog telefona - kaže Nenad Vujić, direktor Akademije.

Rok za prijavu kandidata je istekao 15. oktobra, a ispit će na četiri lokacije polagati 115 kandidata za 31 mesto na Akademiji - u skladu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 kandidata i Državnog veća tužilaca za prijem 6 kandidata.

Prijemni ispit se sastoji iz tri dela, prvi je pismeni, drugi je test ličnosti, a treći deo se polaže usmeno - dodaje Vujić.

Od 13. novembra počinje usmeni deo prijemnog ispita, a kandidati će na vreme biti obavešteni o rasporedu polaganja pred petočlanom komisijom, koju čine troje sudija i dva tužioca, kažu u Akademiji.

Kao i svake godine, kandidati imaju 60 pitanja koja će raditi sat i po, a posle toga će biti objavljeni rezultati. Direktan prenos biće omogućen i za polaganje usmenog ispita - rekao je direktor Pravosudne akademije.

Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce. Takođe, organizuje dodatne obuke i specijalizacije za sudije i tužioce.

Za kandidate sa boravištem na teritoriji niške apelacije, polaganje je u Višem sudu u ulici Voždova 23. drugi sprat, sala br. 90, a prenos zainteresovani mogu gledati na ovom linku.

Početak ispita je u 10 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.