Premijera predstave Divlji labudovi u petak na daskama Pozorišta lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Divlji labudovi" u petak na daskama Pozorišta lutaka

Priča o bezmernoj ljubavi Elize prema braći koje je okrutna maćeha pretvorila u labudove i njenoj bezrezervnoj žrtvi biće premijerno izvedena u Pozorištu lutaka u Nišu u petak, 13. decembra. Predstavu "Divlji labudovi", po bajci Hansa Kristijana Andersena, režira poljski reditelj Jaroslav Antonjuk.

U režiji poljskog reditelja Jaroslava Antonjuka; foto: Ivan Nikolić

U bajci „Divlji labudovi“, prema navodima iz Pozorišta lutaka, u dugoj potrazi za braćom, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Eliza dospeva u mnoge nevolje, koje ljubavlju vođena prevladava.

Ona, po savetu dobre starice, plete košulje od koprive za braću kako bi se, kad ih obuku, povratili u ljudski oblik. Od te čovekoljubive namere ona ne odustaje ni onda kad je pakosnik i spletkaroš sa dvora proglašava vešticom. Zahvaljujući ovoj Andersenovoj bajci dete će lakše dopreti do saznanja pravih vrednosti u životu, a u dobroj Elizi prepoznati sopstvene postupke koje ih čine plemenitima i zapevati zajedno s njom: “U svetu prepunom strahota Nek vas čuva bratska ljubav i dobrota" - navodi se u opisu.

foto: Ivan Nikolić

Režiju potpisuje Poljak Jaroslav Antonjuk, direktor je Lutkarskog i glumačkog pozorišta u Lomži i Međunarodnog pozorišnog festivala "Valise".

Scenografiju za ovu predstavu, koja je namenjena deci starijoj od 10 godina, radila je Eva Farkašova iz Slovačke, a muziku Bogdan Ščepanjski.

Uloge tumače Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Biljana Radenković i Dejan Gocić.Premijera je u petak, 13. decembra od 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Nečista krv“ na turneji

Izvor: VOM.rs, 13.Dec.2019, 14:03

„Nečista krv“ na turneji. . Pozorište „Bora Stanković“ otputovalo je na mini turneju sa predstavom“Nečista krv“, koja je premijerno izvedena 22. oktobra, u okviru programa svečanog otvaranja zgrade pozorišta. U okviru turneje u petak, 13. decembra  glumci će nastupiti na sceni Narodnog...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.