Predstava na lokalnom dijalektu večeras na programu Narodnog pozorišta Pirot

Izvor: JužneVesti.com, 10.Feb.2021, 11:33

Predstava na lokalnom dijalektu večeras na programu Narodnog pozorišta Pirot

Komadom “Nema dade, nema bate“ ansambla Narodnog pozorišta Pirot, otvoriće se ovogodišnja pozorišna sezona u Pirotu. Početak predstave zakazan je za 19 sati.

Po tekstu Srbislava Minkovića, pisana na lokalnom dijalektu, a u režiji Slobodana Aleksića, predstava je svoju premijeru imala 2019. godine povodom 75 godina postojanja pirotskog pozorišta.

Njeno izvođenje bilo je zakazano i za novembar prošle godine u okviru festivala "Revije malih formi", ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zbog bolesti jednog od glumaca u poslednji čas otkazana.

Kako kažu u pozorištu, ulaznice koje su tada kupljene, važe i sada za ovu predstavu, a mogu se kupiti i na blagajni pozorišta sat vremena pre početka predstave ili u prostorijama Narodnog pozorišta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.