Praktična nastava učenika Poljoprivredne škole, u toku rezidba šljiva

Izvor: JužneVesti.com, 09.Mar.2021, 09:43

Praktična nastava učenika Poljoprivredne škole, u toku rezidba šljiva

Kako bi stekli neophodno znanje i veštine učenici prokupačke Poljoprivredne škole obavljaju praktičnu nastavu u voćnjacima školske ekonomije, gde je u toku rezidba šljiva. Na ovaj način, osim što pomažu završetku ovog važnog posla u voćnjacima, uz stručnu pomoć predavača stiču i važna saznanja o tehnikama rezanja koja kasnije mogu primeniti baveći se poljoprivredom proizvodnjom.

Organizator praktične nastave u školi Slobodan Krsmanović naglašava da se nastava >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na školskoj ekonomiji obavlja po grupama i uz poštovanje epidemioloških mera koje je propisalo nadležno Ministarstvo.

Rezidba u zasadima šljiva biće završena za nekoliko dana. Tokom rezidbe učenicima na praktičan način pokazujemo kako se rezidbom stvara kruna, koje grane da režu kako bi se dobio dobar i kvalitetan rod i kako bi neposredno videli i na praktičan način prošili svoje znanje iz ove oblasti - kaže Krsmanović.

Osim učenika koji su se odlučili za usavršavanje i svoju budućnost usmerili ka voćarstvu i voćarskoj proizvodnji, u prokupačkoj školi se praktična nastava odvija i na ostalim obrazovnim profilima, a u okviru škole postoji pekarska radionica, plastenici, farma koka nosilja.

Školska ekonomija Poljoprivredne škole u Prokuplju prostire se na površini od blizu 18 hektara, a osim trenutnih poslova na rezidbi, u toku je priprema zemljišta za setvu kukuruza, priprema plastenika za sadnju voća i povrća.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.