Izvor: JUGpress.com, 13.Avg.2019, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv lokalnim samoupravama da se prijave za učešće u programu USAID-a koji promoviše odgovornu vlast i borbu protiv korupcije

BEOGRAD

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je Javni poziv namenjen jedinicama lokalne samouprave da iskažu interes i prijave se za učešće u Projektu za odgovornu vlast (GAI). Ove godine, Projekat za odgovornu vlast će pružiti tehničku podršku drugoj grupi od pet do sedam odabranih gradova i opština u cilju poboljšanja transparentnosti i odgovornosti u radu lokalnih vlasti, borbi protiv korupcije i podsticanja građana da uzmu veće učešće u procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << donošenja odluka.

„Sarađivaćemo sa svakom lokalnom samoupravom na definisanju konkretnih oblasti u kojima svakoj od njih možemo da pružimo podršku. Želimo da pomognemo gradovima i opštinama da kreiraju  uspešne strategije i modele koji promovišu transparentnost, ali istovremeno obezbeđuju pružanje usluga koje građani u lokalnim zajednicama očekuju i zaslužuju. Sva znanja koja smo stekli tokom projekta nesebično delimo sa drugim gradovima i opštinama kako bismo širom Srbije promovisali reforme koje se odnose na dobro upravljanje. Naši novi partneri će moći da koriste iskustva grupe lokalnih samouprava koja od prošle godine učestvuje u projektu i koja obuhvata Vranje, Sombor, Šabac, Vrnjačku Banju, Rašku, Sjenicu i Dimitrovgrad. Očekujemo i verujemo da će tokom našeg zajedničkog rada, nova grupa lokalnih samouprava postati uzor ostalim gradovima i opštinama u zemlji”, rekla je Džeklin Vilijems-Bridžers, direktorka USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast.

Sve zainteresovane jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji, uključujući i gradske opštine mogu se prijaviti za učešće u USAID-ovom Projektu za odgovornu vlast tako što će popuniti Izjavu o zainteresovanosti i poslati je na e-mail adresu gai-belgrade@checchiconsulting.com najkasnije do 30. avgusta 2019. godine do 17 časova, na način kako je to navedeno u tekstu Javnog poziva koji možete pogledati na adresi Projekta za odgovornu vlast – https://www.odgovornavlast.rs/%ef%bb%bfdrugi-javni-poziv-za-lokalne-samouprave-za-ucesce-u-usaid-projektu-za-odgovornu-vlast/?lang=sr

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.