Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2022, 23:00

Povodom Dečje nedelje u Vlasotincu organizovan prijem kod predsednika opštine

VLASOTINCE

Povodom obeležavanja Dečje nedelje danas je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović upriličio tradicionalni prijem za predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola „Siniša Janić“ i „8.oktobar“, kao i za mališane iz Predškolske ustanove „Milka Dimanić“.

Aleksandar Jović, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i sport je pozdravljajući prisutne poDsetio na cilj i značaj obeležavanja Dečje nedelje.

Cilj obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Dečje nedelje jeste da se skrene pažnja javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici i na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, kako i sam ovogodišnji moto kaže „Šta detetu treba da raste do neba – rekao je većnik Jović.

Predsednik Bratislav Petrović je ovom prilikom istakao da su deca budućnost našeg mesta i da je neophodno da svi zajedno stvaramo što bolje uslove za njihovo bezbedno i bezbrižno odrastanje, školovanje, za njihov život. On se prisetio i šta je sve urađeno u školama i vrtićima, kako bi deca imala bolje uslove za odrastanje, za učenje, za provođenje slobodnog vremena.

Nema obrazovne ustanove u kojoj bar nešto nije urađeno u poslednjih nekoliko godina. I ove godine radilo se na četiri školska objekta: u Šišavi, Sredoru, Gornjem Prisjanu i Kruševici. Namera nas, koji trenutno vodimo ovaj grad, je da nastavimo sa tom praksom. Takođe, verujem da svi idete na kupanje i da ste ovog leta bili zadovoljni promenama kod brane gde su popločane staze, sređeni tobogani, letnjikovci, kabine, klupe, kante za otpatke oplemenili su prostor kupališta. Trudimo se da čistimo redovno naš grad, nabavili smo nove kamione, kontejnere i kante, ali je važno da svi radimo nešto na tome da nam okolina bude čista i uredna i da ne bacamo smeće van kanti, da ne ostavljamo na našem kupalištu ambalažu, da pokupimo za sobom otpad kad boravimo u prirodi – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Sa načinom funkcionisanja Skupštine opštine, kao najvećeg zakonodavnog organa opštine Vlasotince decu je upoznala sekretar Skupštine opštine Vlasotince Ivana Stanojević.

Učenici obeju škola imali su pitanja za predsednika, pitali su kako odabrati pravu srednju školu, da li je moguće da se pored škole postave više kanti za smeće ili kontejneri, da li će osnovna škola dobiti uskoro filskulturnu salu, da li će mališini dobiti novi vrtić. Predsednik Petrović strpljivo je odgovorio na sva postavljena pitanja.

Učenici su prigodnim poklonima zahvalili predsedniku na prijemu, a Jelena Đokić, nastanica OŠ „8. oktobra“ iskoristila je priliku i predsedniku predala poklon mališana iz Kosovske Mitrovice, statuu cara Lazara. Deca sa Kosova su nedavno bila gosti Dečjeg festivala.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.