Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2021, 10:28

Posle 12 godina ponovo se uči srpski jezik u makedonskim školama

NIŠ

“Nakon 12 godina pauze, ponovo se u makedonskim školama izučava srpski jezik sa elementima srpske kulture. To je mnogo značajno za Srbiju u regionu. Svojim primerom Srbija je na najbolji način pokazala da brine o svojim manjinama, brinući o statusu njihovih maternjih jezika, ali i svojoj dijaspori, upravo ulažući u rad škola i poboljšanju statusa srpskog jezika, kulture i tradicije”, rekla je dr Marija Ranđelović, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je u Gradskoj kući razgovarala sa profesorima srpskoj jezika koji će đake u Severnoj Makedoniji podučavati ovom jeziku.

                           Oni su bili gosti gradske većnice dr Marije Ranđelović tokom dvodnevne obuke na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu sa ciljem usavršavanja, dopunjavanja i inoviranja znanja profesora u ovoj oblasti.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.