Izvor: JUGpress.com, 12.Nov.2019, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta učenika vlasotinačke Tehničke škole Nemačkoj

VLASOTINCE

Vlasotinačka Tehnička škola tradicionalno, već godinama ima razmenu posete učenika sa nemačkom školom Hugo Ekner iz Fridrihshafena. Tako je bilo i ove jeseni, vlasotinački srednješkolci iz Tehničke škole od od 21. do 25.oktobra bili su gosti ljubaznih domaćina u Fridrihshafenu, i to je bila deveta po redu, razmena učenika. Na putovanje je krenulo 11 učenika Tehnike škole u pratnji direktora škole, Milivoja Djordjevića, i profesora Jasmine Djordjević i Aleksandre >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Stamenković.

– Ovogodišnju razmenu, kao i mnoge pre nje, krasio je bogat edukativni sadržaj pripremljen od strane domaćina, koji je pratio temu- barok. Učenici su bili u prilici da pohađaju nastavu, prisustvuju predavanjima, učestvuju u radionicama i tim bilding aktivnostima, posete znamenitosti grada uključujući muzeje, crkve u baroknom stilu i jedan barokni dvorac, da plove Bodenskim jezerom i obiđu okolinu Fridrihshafena – upoznaju nas sa svim onim što su doživeli prilikom posete u Nemačkoj, profesori Jasmina Đorđević i Aleksandra Stamenković.

Možete li nam reći čega je još bilo u tih nekoliko dana ?

– Nakon sastanka dobrodošlice i međusobnog upoznavanja, učenici i profesori su u utorak prisustvovali predavanju o baroku, nakon čega su radili prezentacije sa temom The Upper-Swabian Raroque Route. Utorak je takođe bio rezervisan za obilazak grada i pronalaženje znamenitosti uz pomoć GPS-a. Sredom je dominirao obilazak barokne crkve u Langenargenu kao i upoznavanje sa načinom funkcionisanja jednih od najvećih orgulja na svetu, nakon čega je usledio veličanstveni mini koncert- izvođenje kompozicija Hendla I Baha. Plovidba brodom od Fridrihshafena do grada Konstans preko Bodenskog jezera bila je pravo uživanje za sve. U četvrtak su učenici posetili barokni dvorac u Tetnangu kao I Muzej hmelja, na koji su Nemci ovog regiona posebno ponosni. Oproštajna večera u četvrtak, kojoj su prisustvovali i roditelji, bila je posebno emotivna, jer su svi bili prepuni pozitivnih utisaka.

Bilo je reči koliko smo čuli o mogućnostima proširenja saradnje ?

– Da, tako je. Održan je sastanak sa direktorima škola Hugo Ekner i Klod Dornijer o mogućnostima proširenja saradnje, a novi sastanak se očekuje na proleće u Vlasotincu. Međutim, poseban ton i posebnu notu ovogodišnjoj razmeni dali su učenici koji su pored odličnog znanja engleskog jezika pokazali i veliku otvorenost ka novim saznanjima, komunikativnost kao i želju za druženjem i sklapanjem novih prijateljstava.

Koji je vaš opšti utisak, ove, nesumljivo, lepe i korisne razmene učenika ?

– To je, pre svega, pozitivna energija koju su ovi mladi ljudi uneli u celo putovanje još jednom nas je podsetila na to zbog čega ove razmene postoje i zbog čega su tako dragocene – rekle su nam profesori, Jasmina Đorđević i Aleksandra Stamenković, koje su još uvek pod utiskom svega onog lepog i pozitivnog što su doživeli svi na ovoj tradicionalnoj razmeni učenika.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.